Ülkemizde daha önce de onlarca insanın serseri kurşunlarla hayatını kaybetmesinden hiçbir ders çıkarmayan bazı vatandaşlar hala aynı eylemi devam ettiriyor.

Hendek polisi vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla Hendek’te farklı zaman ve yerlerde havaya ateş açan kişileri tespit edip gerekli işlemleri yaptı. 

Köprübaşı Mahallesi’ndeki Eski Düzce Caddesi üzerinde yapılan düğünde Y.Ö, F.T ve G.A adlı kişiler kuru sıkı tabancayla havaya ateş açtı. Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen olayda polis, şahıslara ait üç kuru sıkı tabancayı ele geçirdi. Y.Ö, F.T ve G.A’ya 5729 Sayılı Kanunun 4/2. Maddesi gereğince idari yönden para cezası kesildi. Ayrıca şahıslar hakkında Genel Güvenliği Tehlikeye Düşürmek suçundan adli tahkikat başlatıldı.

 

Yeni Mahalle Mustafa Asım İlköğretim Okulu’nda geçtiğmiz Cumartesi günü yapılan düğünde de “meskun mahalde silahla havaya ateş ederek kutlama yapmak” isteyen T.D adlı kişiye müdahale edildi. Olayda bir kuru sıkı tabanca ele geçiren polis, T.D hakkında da 5279 Sayılı Kanunun 4/2. Maddesi gereğince idari yönden para cezası uyguladı.


Büyükdere Mahallesi Büyükdere Caddesi üzerinde yapılan düğündeyse “meskun mahalde silahla havaya ateş ederek ve havai fişek atarak kutlama yapmak” isteyen H.D ve Y.D  adlı kişi tespit edildi. Olaya müdahele eden Hendek polisi H.D isimli şahıstan bir kuru sıkı tabanca, Y.D’den ise iki havai fişek ele geçirdi. Y.D ve H.D hakkında 5729 Sayılı Kanunun 4/2. Maddesi gereğince idari yönden maddi para cezası uygulandı. 


Ayrıca uygulanan trafik kontrollerinde de düğün konvoylarında gereksiz klakson çalan 7 sürücüye idari para cezası uygulandı.