Sakarya’nın yıldızları çok önde koşuyor

Hendek OSB de temel atıldı

Hendek 2. OSB de düzenlenen temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,  Hendek OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bilgin ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya ve Hendek protokolü, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, daire amirleri ve işadamları katıldı.

Temel atma töreni öncesi Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kafeteryanın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve protokol mensupları hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesti.

Açılış sonrası, OSB de yapılacak olan İdare binası, cami ve kreş projelerinin temel atma törenine geçildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Organize Sanayi Bölgemiz sadece Sakarya değil Türkiye’ye örnek olsun
Programın açılış konuşmasını Hendek Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Bilgin yaptı. Bilgin, emeği geçen herkese teşekkür ederek “ Hendek eski belediye Başkanımız Ali İnci’ye ayrıca teşekkür ediyoruz, çünkü Hendek OSB nin kuruluşundan beri ayrı bir emekleri vardır. Biz yönetim olarak 2014 Mayıs ayında seçildik ve öncelikle OSB nin ne ihtiyaçları var, onlarla ilgili çalışmalara başladık. İlk olarak web sitemizi faaliyete geçirip, daha sonra bugün açılışını yaptığımız kafeteryanın hizmete girmesini sağladık. Sağlık kompleksimiz var bu OSB için çok önemli bir bölümdü. İdari bina ihalesini yaparak inşaatına başladık. Cami ve geleceğimiz olan çocuklarımız için kreş inşaatımızın da bugün temelini atıyoruz. Böylesine kalabalığı görünce daha fazla işler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Amacımız Sakarya’ya önemli bir Organize Sanayi kazandırmak, bizler geçiciyiz fakat bu tür yerler kalıcıdır. Organize Sanayi Bölgemiz sadece Sakarya değil Türkiye’ye örnek olsun “ Dedi.


Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesi yapmak için yola çıktık
Programda, Hendek Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan bugünlere gelmesine kadar emek veren Hendek eski Belediye Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci’ye söz verildi. İnci “ Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasında burada yatırım yapan işadamlarımızın SATSO nun ve Sakarya eski ve yeni valimizin büyük destekleri vardır. Organize Sanayi kurulurken, Türkiye’de hangi büyük firmalar var onları tespit edip, buraya getirme yoluna gittik. Hendek’i güçlü yapmak ve Türkiye’de en büyük Sanayi bölgesi yapmak için böyle bir yola çıktık.  İlk olarak ÇAMSAN fabrikasını getirdik. Her bir fabrikayı getirmemizin ayrı bir hikayesi vardır. Buranın arıtma sistemini yaptık. İnşallah hükümetimiz istikrarını devam ettirecek.  Burada bulunan tüm işadamlarımız ve çalışanlarımız ile birlikte Sakarya’mızın her köşesiyle birlikte, daha iyiye daha güzele gideceğimize inanıyorum. Çok güzel ve çok modern bir sanayi bölgesine sahibiz, emeği olan herkese teşekkür ediyorum “ Dedi.
 

Kadın istihdam oranlarına baktığımızda büyük gelişme görüyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da konuşmasında “ Güzel bir etkinlik için biraraya toplandık. OSB lerde kreş yapma düşüncesi bakanlığımız tarafından uzun süreden beri düşünülen bir projeydi. Türkiye son yıllarda çok kazanç elde bir ülke oldu. Kadın istihdam oranlarına baktığımızda da büyük gelişme görüyoruz. Bütün geçmiş ülkelere baktığımızda, sanayini gelişmesi, işgücü piyasasının gelişmesi konusunu kadın istihdamı ile doğru orantılı olduğunu görüyoruz. Bizde kadın istihdamını artıran politikalar izliyoruz. Çalışan annelerin doğum sonrası çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri ve aynı zamanda da işlerini kaybetmemeleri konusunda önümüzdeki dönemlerde bir çalışmamız vardır. Aile yapısı açısından da iş hayatı ve ev hayatını uyumlandırma açısından da işe yarayacağını düşünüyoruz. Aynı kanunun içerisinde annelerin hayatını kolaylaştırmak için kreşlerin artırılması ve özel kreşlere kolaylık sağlamak adına çalışmalar yapılıyor. Aynı kanunda belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz. Burada işadamlarımıza ve iş dünyasına ve işverenlere ciddi bir rol üstlenmek düşüyor. OSB lerde kreş açma fikride istifade edebileceğimiz bir fikirdir. Sakarya ikinci OSB bu manada çok güzel bir atılım içerisindedir. 2. OSB de kadın istihdam oranı da çok güzel. İnşallah bu projeler tamamlandığı zaman açılışını yapacağız. Sakarya’mızın yıldızlarına teşekkür ediyoruz. Sakarya’nın yıldızları çok önde koşuyor. Sakarya’mızın gelişmesi ve büyümesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, temel atma törenimizin hayırlı olmasını diliyorum “ Dedi.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Hendek eski Belediye Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci’ye, hediye takdim edildi.

2. OSB İdare binası, cami ve kreş projelerinin temel atma töreninde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve protokol mensupları hep birlikte hayırlı olsun dilekleri ile butona bastılar.