HENDEK ÖĞRETMENEVİNDE NE OLUYOR..?

  Çalışan ve emekli olan bir grup öğretmen, Hendek öğretmenevi müdürünün kendilerine kaba ve saygısız davrandığını, öğretmenevindeki hizmet kalitesinin çok düşük olduğunu, öğretmenevi lokalinde sunulan içecek fiyatlarının piyasa değerlerinin üzerinde olduğunu belirttiler.

  Öğretmenler, lokale alınan gazeteleri öğretmenevi müdürün tek yanlı yayın organlarından seçtiğini, bunun haricindeki gazeteleri aldırtmazken, ellerinde başka gazetelerle lokale gelen öğretmenlere baskı uygulayarak bazı gazetelerin öğretmenevine girişini keyfi olarak yasakladığını ifade etmektedirler.

  Öğretmenevinin açılış ve kapanış saatlerinin keyfi uygulamaya dönüştüğünü belirten öğretmenler, bu uygulamalar yüzünden öğretmen evini terk etmeye zorlandıklarını, sığınmacı gibi kahvehane köşelerine itildiklerini belirten öğretmenler, bunun sonucunda öğretmen evinin boşaldığını belirtmişlerdir.

  Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu olumsuz durumun defalarca anlatılmasına rağmen sorunlarına çözüm bulunmayan öğretmenler, Hendek Kaymakamlık Makamına toplu imzalı dilekçe verip şikayetlerini belirtmişlerdir.

  Her çeşit siyasi eğilimden olan ve sadece sosyal birlikteliklerini sağlayan öğretmenevindeki uygulamaların düzeltilmesi ve hak ettikleri saygının kendilerine gösterilmesini bekleyen emekli ve çalışan öğretmenler, şikayetleri konusunda Devlet yetkililerinin kendilerine sahip çıkmasını bekleyerek, konunun takipçisi olacaklarını ifade ettiler.
Cumhuriyet Halk Partisi 
Hendek İlçe Başkanlığı
Basın Bülteni