Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Açıldı

Hendek Müftülüğü tarafından Aile ve Rehberlik Bürosu açıldı.

Hendek Rasimpaşa Cami’sinde düzenlenen açılışa, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Rasimpaşa Cami Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Camilerimiz bizim gözbebeğimizdir

Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin yaptı. Şahin konuşmasında “ Camilerimiz bizim gözbebeğimizdir. Rasimpaşa Camimiz de en önemli eserlerden bir tanesidir. Bizim kültürümüzde camilerimiz çok önemli yer tutar. Rasimpaşa Camimiz yaklaşık bir yıldır ibadete açıktır. Rasimpaşa Camimizin bünyesinde açılan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Sakarya’dan sonra açılan ikinci bürodur. İnşallah burada güzel hizmetler vereceğiz. Büromuzda, gençlerimiz, üniversite gençliğimiz, ailelerimiz görevli hocalarımızdan bilgiler alacak, Kuran-ı Kerim, Tefsir ve hadis dersleri alacaklar. Buradaki manevi ışık inşallah topluma, gençlerimize, sosyal yapımıza yansıyacaktır. Rasimpaşa Camimizin yapılmasında emeği geçen başta vekilimize, tüm hayırseverlerimize ve Hendek halkına şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

Sakarya’dan sonra ikinci büro Hendek’e

İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer de bir konuşma yaparak “ Buradaki büromuz İl Müftülüğünden sonra ikinci büro oldu. Bu hizmetlerde Hendek halkının desteklerini görüyoruz. Ailelerin, gençlerin, hanımların ve herkesin hemen ulaşacakları bir merkez oldu. Hocalarımız burada güzel hizmetler vereceklerdir. Hendek’e hayırlı olsun “ dedi.

Rasimpaşa Camii İslam Aleminin en büyük kubbeli camilerinden bir tanesidir

25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Rasimpaşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali İnci de konuşmasında “ Hendek halkının bizi belediye başkanı yapıp böyle güzel bir eserin yapılmasına vesile olmasından dolayı, Hendek halkına teşekkür ediyorum. Bu esere verilen değer çok farklı, bu eserimiz İslam Aleminin en büyük kubbeli camilerinden bir tanesidir. Üst kat tamamen bayanlara ait olduğundan dolayı, hanımlar camide rahatlıkla ibadetlerini yapıyorlar. Projemizin devamında, camimizin altında, cenaze yıkama yeri, morg ve taziye yerleri yapılacak. Artık vatandaşlarımız çadırlarda değil camimizde taziyelerini yapacaklar. Ayrıca, kütüphane, bayanlara ayrı okuma yerleri olacak. Açacağımız Rehberlik Bürosunda da hocalarımız en iyi şekilde hizmet vereceklerdir. Müftümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Hendek’imize hayırlı olsun “ dedi.

Konuşmaların ardından, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesildi.