Hendek Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Terminal açılıyor!

Hendek Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantı da 5 gündem maddesi görüşüldü. Tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

 Gündem maddeleri olan Belediye tarafından yapılan Otobüs Terminalinin işletilmesi, işlettirilmesi için Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Yetki Alınması, İmar Komisyonundan gelen tadilat kararlarının görüşülmesi ve İmar Tadilatı talep dosyalarının imar komisyonuna havale edilmesi görüşüldü. Ayrıca gündeme ilave edilen Yeni Hastane yolunda bulunan Belediyeye ait arsaların devri ve satışı ile ilgili encümene ve belediyeye yetki verilmesi ve Yenimahalle’de bulunan Cumhuriyet İlkokulunun yıkılıp yerine yenisi yapılması, imar planında tadilata gidilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi ile ilgili maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Tarla yolları yapılsın

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Hüdaverdi Bahadır, yaz mevsimi gelmeden tarla yollarının acilen yapılmasını, bu konuyla ilgili belediye de bir birimin görevlendirilmesini isteyerek,” Yaz mevsiminin gelmesi dolayısıyla ilçemizde tarım faaliyetlerini sürdüren çiftçimizin, tarla yollarının acilen yapılması gerekmektedir. Tarımla ilgili bir birimin Belediyemizce hizmet vermesini talep ediyoruz. Yeni açılacak olan hastane yolunun biran önce hayata geçmesini, o yol üzerinde bulunan hak sahiplerinin mağdur edilmemesi için gereken hassasiyetin gösterilmesini ve bu komisyonun içerisinde muhalefetinde bulunmasını talep ediyoruz.”dedi.

“Hizmet edenleri küstürmeyelim”

AK Parti Meclis Üyesi Sevda Salihoğlu gündem dışı söz alarak Hendek’e hizmet etmek için gelen kamu ve özel sektör personelinin küstürülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Salihoğlu, “Tüm Parti temsilcilerine ve Sivil Toplum Örgütlerine sesleniyorum, Hendekli olarak Hendek’e bir şey yapması için birinin Hendek’te doğmuş olması gerekmiyor. Bu kişi ne yapmış sorusunu sorduğumuzda çıkan cevap Hendek’in yararına ise lütfen o insanları küstürmeyelim. Kaybettiğimiz ve kaybedeceğimiz insan sayısı çok. Bu şekilde Hendek’e kötülük etmekten başka hiçbir şey elde etmiyoruz.”dedi.

“Hendek’i zihniyet olarakta büyütmemiz lazım”

Salihoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütlerine bu konuda daha dikkatli olma davet ediyorum. Bize fayda sağlayan insanları desteklemeli, neden bir Hendekli olarak benim aklıma gelmedi de onun aklına geldi diyerek tebrik etmemiz, hatta Meclis üyeleri olarak, Parti Temsilcileri olarak ziyaret etmemiz, bize katma değer ürettikleri için teşekkür etmemiz lazım. Hendek’e, Hendekliye yakışan budur. Evet, Hendek yüzölçümü ve bina olarak büyüyor ama bizim görevimiz Hendek’i zihniyet olarak da büyütmek. İnşallah hepimiz bir dahaki dönemlerde niyet olarak da, kafa ve mental olarak da büyümüş bir Hendek’te yaşarız ve çocuklarımızda orada yaşar doğar ve büyür”

Cenaze köprüsü yıkılıp yapılacak

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Terminal binası ile ilgili yaptığı açıklamada “ Biz yapılan terminal binası ile ilgili İtfaiyeye teklif sunduk. Ancak yapılan keşiflerde buranın terminal olarak yapıldığından aynı şekliyle kalması yönünde karar verildi. Sadece Gül Kooperatifi değil, şehir merkezimizde bulunan tüm kooperatiflerini de buraya alarak şehir içerisinde ki kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız. İlçemizin, üçüncü bir çevre yoluna ihtiyacı var. Bunu da hayata geçireceğiz. Ekiplerimiz arazilere giden yollarda kanal temizleme çalışmaların yürütüyorlar. Cenaze Köprüsü ile ilgili de keşifler yapıldı. Biz o köprünün yıkılıp tekrar yapılmasını talep ettik ve Köprü yıkılarak yenisi yapılacak” dedi.