Düzenlenen seminere İlçe Toplum Sağlığı sorumlusu Dr. Elif Arslan ve Toplum Destekli Polis Yavuz Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Seminere Sakarya ili Yurt Kur Müdürü Arif Özsoy, Abdurrahman Gürses Yurt Müdürü Ali Osman Turan, yurt yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
 
Madde kullanımı ve bağımlılığının ortaya çıkmasına merak, arkadaş grubuna uyma, farklı gözükmek arzusu, model alma, bir kereden bir şey olmaz düşüncesi, kişisel sorunlardan sıyrılabileceği yanılgısı gibi nedenlerin yol açtığının vurgulandığı seminerde, bağımlılığın, beynin korkunç hasar görmesi başta olmak üzere felç, kanser, kalp krizi gibi birçok sağlık sorunu yanında maddelerden elde edilen paranın terör finansmanında kullanılması, ulusal kaynakların yatırım yerine hastalıkla mücadeleye kaydırılmak zorunda kalınması, suç artışı gibi sosyal sorunları da beraberinde getirdiğini ifade edildi.
 
Seminer bitiminde Arif Özsoy, bu tarz seminerlerin gençler üzerinde olumlu etki bıraktığını ifade etti. Gecenin sonunda konuşmacılar Yavuz Özdemir ve Dr.Elif Arslan a çiçek takdim eden yetkililer, bu eğitimlerden dolayı konuşmacılara teşekkür etti.