Hendek Belediyesi, parklarda kış ayı temizliği yapıyor. Belediye ekipleri özellikle sert rüzgar ve aşırı yağmurlu günlerde tehlike oluşturan kaldırım ya da yola sarkmış ağaç dallarını buduyor, parklarda ve orta refüjlerde kış ayı bakımı yapıyor.
 Tehlike yaratan dallar

Hendek Belediyesi yaya kaldırımları üzerinde bulunan ağaçların çürüyen ve elektrik tellerine zarar verecek şekilde uzayan dallarını buduyor. Hendek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış ayında sert rüzgâr ve aşırı yağmurlu günlerde tehlike oluşturan ağaçları budayarak, olası kazaların önüne geçiyor. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, belediye olarak farklı bölgelerde ağaç budama işine başladıklarını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kuru dallar budanıyor

 Ağaçların budanması konusunda halktan yoğun talep geldiğini ifade eden İnci,“Sert rüzgar ve yağmurun dalların kırılmasına sebep olurken, yaya yollarında ve otobüslerin geçiş güzergahında aşağı sarkan dallar rahatsızlığa yol açıyordu. Elektrik hatlarına yaklaşan uçlar tehlike yaratıyordu. Ayrıca aşırı sıklaşan dallar da ağaçların nefes almasını ve düzgün gelişmesini engelliyordu. Rüzgarlı havalarda kırılması düşünülen ağaçların dalları budanıyor. Can ve mal kaybı yaşanmaması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın 10 gün içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz.”dedi.