Hendek Kırkpınar Şampiyonunu Karşıladı Püsküllü, “Altın kemeri ilçemize istiyoruz”

Temizce’ye muhteşem karşılama

656. Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde küçük orta büyük boy da birinci olarak Hendek’in gururu olan Metin Alpaslan Temizce, Hendek’te coşkuyla karşılandı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü 4 ay önce çapraz bağları ameliyat olan Metin Alpaslan Temizce’nin mucize denecek bir sürede iyileşip Kırkpınar’da şampiyon olduğuna dikkat çekerek, “Başta güreşen 60 sporcudan üçü Hendekli. Artık altın kemeri ilçemize istiyoruz”dedi.

Yoğun katılım


Törene,  Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Başkan Vekili Şenay Sakal, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Selman Dede Güreş Ağası Selman Sever, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak,  daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İşte Hendek budur

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü genç sporcuyu tebrik ederek, “ Hendek sporcu yatağı, bu konuda eski belediye başkanımız Ali İnci ciddi bir alt yapı yaptı, bizde onun bıraktığı yerden devam ediyoruz. Takım sporlarında ve bireysel sporlarda ciddi anlamda ivme kazanmış bir ilçeyiz. Milli takımda sporcularımız var. Şampiyonumuzu iki yıl önce de bu cadde de karşılamıştık. Yine Kırkpınar da şampiyon olmuştu.  Anlaşılan kendisini daha çok karşılayacağız daha çok törenler yapacağız. Bundan sonra kendisinden başpehlivanlığa kadar çıkıp şampiyonluklar getirmesini istiyoruz, altın kemeri ilçemize bekliyoruz. Kırkpınar da güreşen 60 başpehlivandan üçü Hendekli. Her boyda güreşçimiz var. İşte Hendek budur, Dünya, Avrupa şampiyonları çıkarmıştır ve çıkarmaya devam ediyor. Sporcumuzu ve antrenörlerini tebrik ediyorum “ Dedi.

Derece sizden ödül bizden

Başkan Püsküllü sözlerine şöyle devam etti: Hendek Belediyesi olarak sadece güreşe değil diğer spor dallarına da ciddi anlamda katkı sağlıyoruz. Karate, tekvando, muay thai, voleybol ve özellikle son dönemde futbola önemli bir desteğimiz var. Geçen yıl ve bu yıl birinci süper lig takımlarımıza 10’ar bin TL destek verdik, Bu yıl ulaşım bedeli ile birlikte 12.500 TL destek veriyoruz. Diğer takımlarımıza ise 7500 TL destek veriyoruz. Biz gençlerimiz spor yapsın istiyoruz, kötü alışkanlıkların peşinde koşmasınlar. Geleceğe başarılı sporcular olarak yürüsünler ve kentimizi, ülkemizi en iyi yerlerde temsil etsinler. Her zaman söylediğimiz gibi spor barış, kardeşlik, sevgi, saygı, aidiyet duygusunu geliştirmenin yanı sıra bir kentin ortak değeri olarak insanları bir araya getirmektedir. Dereceler sizden, hizmetler ve ödüller bizden diyorum. “ dedi.

Spor da lider ilçe

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’da genç sporcuyu tebrik ederek, “Görev sürem boyunca pek çok ilçe de çalıştım ancak sporda bu kadar başarılı bir ilçe de ilk kez çalışıyorum. Geldiğim günden beri gerek bireysel spor dallarında gerekse takım sporlarında birçok başarıya imza attık. Birçok beden eğitimi öğretmenimiz çeşitli turnuvalarda görev almak üzere izin aldılar. Sporda bu kadar başarılı bir ilçe de çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Bu başarının ilçemize gelmesinde emeği geçen önceki dönem belediye başkanımız Ali İnci’ye, Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü’ye ve ilçe spor müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. 656. Edirne Kırkpınar Şampiyonası’nda derece alan kardeşimizi tekrar tebrik ediyor diğer spor dallarında daha büyük başarılara imza atmayı temenni ediyorum. “dedi.
Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, bu başarının henüz başlangıç olduğunu söyleyerek,  bundan sonra başarıların kat kat artacağı sözünü verdi.

Altın yağmuru

Şampiyon Alpaslan Temizce, kendisine emek veren ve destekleyen herkese teşekkür etti.  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Kırkpınar’da güreşen sporcular Süleyman Aykırı, Ahmet Kavakçı, Metin Alpaslan Temizce, Mustafa Bulgan, Abdullah Karagöz, Mustafa Karagöz ve Gazanfer Kahveci’yi ödüllendirdi.  Genç sporcuyu ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, Kaymakam Orhan Burhan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve işadamları da ödüllendirirken sporcu arkadaşları da kendilerine takılan ödülü arkadaşlarına hediye ederek jest yaptılar. 

Vieeoyu Çeken Cemil Tekin'e Teşekkürlerimizi Sunarız.