Hendek kazımiye cumhuriyet ilkokulu ve ortaokulu öğretmenleri veda yemeğinde buluştu.

Kazımiye Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda görev yapmakta iken Sakarya’nın değişik okullarına tayini çıkan idareci ve öğretmenlere veda yemeği. Uzun seneler hizmet ettikten sonra başka okullara tayinleri çıkan idareci ve öğretmenlerine, Kazımiye okulunda halen görev yapan öğretmenler tarafından veda yemeği düzenlendi.

Veda yemeği tertip komitesinde yer alan sınıf öğretmeni Musa Avcı kısa bir açılış konuşması yaptı. Sayın AVCI; Okulumuzda yıllarca yöneticilik yapan Ali HOTAMAN’ın Hendek Yeniyüzyıl İlkokuluna Müdür olarak, Müdür Yardımcı Celal ALTINKALEM’in Noksel ilkokuluna Müdür Yardımcısı olarak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sedat ARPAT’ın ise İHL orta okuluna müdür yardımcısı olarak atandıklarını, yine Türkçe öğretmeni Zeliha DUMAN’ın Şehit Mahmutbey Orta Okuluna, İngilizce öğretmeni olarak görevli olan Etem Hatemoğlu ise Sakarya Teknik EML’ne atandığını belirterek idareci ve öğretmenlerimize yeni görev yerlerinde başarılar dilediğini ifade etti.

Hendek'te Özel Bir restorant’da düzenlenen Yemek, eski ve yeni okul öğretmenlerinin büyük katılımıyla gerçekleşirken, yemek esnasında duygulu anlarda yaşandı. Eski günler hatırlandı. Yemekte bir konuşma yapan Kazımiye Okulunun yeni Müdürü Seyhan ALTMIŞ, Kazımiye okulundaki bu kaynaşmadan çok etkilendiğini belirtti. Sayın ALTMIŞ “Bu bir bayrak yarışıdır. İnşallah bizde Kazımiye okulunu Hendek’in en çok tercih edilen merkez okulları arasına katmak için canla başla çalışacağız” diyerek yeni görevlerine atanan arkadaşlara başarılar diledi.

Yemekte bir konuşma yapan Ali HOTAMAN ise; okul olarak öğretmen ve tüm çalışanları ile büyük bir aile olduklarını ve bu tür verilen yemeklerin geleneksel hale getirdiklerini belirterek “bende dahil olmak üzere aramızdan başka yerlere atanan mesai arkadaşlarımızın düğün ölüm gibi acı ve tatlı günlerinde yardımlaşma içerisinde bugünde olduğu gibi herzaman beraber oluyoruz. Bu beraberliğimiz bizlere hem bir aile ortamı oluşturulmasını sağlıyor hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Yerimize atanan tüm idareci ve öğretmen arkadaşlara sağlık ve mutluluk diliyor. Başka yerde görev yapmak üzere aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın da başarılarının devamını temenni ediyorum.” Dedi.

Veda yemeğinde konuşan Celal Altınkalem ise bu organizasyonu gerçekleştiren okulda emeği geçen her arkadaşımızı ayrı ayrı canı gönülden tebrik ederek böyle seçkin bir toplulukla birlikte çalışmaktan dolayı kendimi şanslı sayıyorum. Gösterdiğiniz yakınlık ve nezaketten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Okuldaki ingilizce öğretmeni HATEMOĞLU ise “hatırlanarak çağrılmaktan dolayı mutlu olduğunu, Kazımiye okulundaki eğitim-öğretim ve okul iklimin çok iyi olduğunu belirterek hepinizden bir şeyler öğrendim. Bana çok iyi davrandınız, kendimi geliştirmemde her zaman yardımcı oldunuz. Uyumlu ve güler yüzlü bir idare ve öğretmen grubu ile çalışmaktan hep mutlu olacağım.” dedi.

Veda yemeğinde okulun eski ve yeni öğretmenleri toplu fotograf çektirdi. Program, okuldan ayrılanlar için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.