Hendek Belediyesinden yeni bir hizmet daha

Hendek Kapalı Oto Pazarı açıldı

Sakarya’nın tek kapalı oto pazarı Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi’nde açıldı. Açılışa protokolün ve vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk gün araç  pazarına 450 araç giriş yaptı. Başkan İnci, Hendek’in konumuna dikkat çekerek, “Hendek,  İstanbul ve Ankara’nın tam ortasındadır. Bir tarafında Kocaeli, bir tarafında Bolu, bir tarafında da Adapazarı ve Düzce olmak üzere ortada olması ve geniş bir alana sahip olması bu pazarı önemli hale getiriyor.”dedi.

Yoğun katılım

12.500 m2 kapalı oto pazarının açılışına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydın, Has Parti eski İl Başkanı Osman İbrahim Baş, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, çok sayıda araç sahibi ve vatandaşlar katıldı.

Hendek, önemli bir merkez

Açılışın ardından bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Hendek, İstanbul ve Ankara’nın tam ortasındadır. Bir tarafında Kocaeli, bir tarafında Bolu, bir tarafında da Adapazarı ve Düzce olmak üzere ortada olması ve geniş bir alana sahip olması bu pazarı önemli hale getiriyor. Daha önce bunu planlamıştık ama Hendek’in ekonomik olarak daha iyi konuma geldiği zaman açmamızın daha doğru olduğunu düşündük. Bugün kapalı oto pazarımızı açıyoruz. Kış ayına girdik, yağmur ve kar yağacak. Bunun için oto pazarımızın kapalı alanda olması büyük avantajdır. Yazın da sıcaklarda vatandaşlarımız rahatlıkla alım satım yapabilirler. Araç alana da satana da hayırlı ve bereketli bir yer olmasını diliyorum “ Dedi.

Toçoğlu, “Hayırlı olsun”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da hayırlı olsun dileklerinde bulunarak “ Çok amaçlı olarak kullanılan Hendek Ticaret Merkezi’nin, ikinci el oto pazarının açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Halkımıza her gün yeni hizmetler sunmanın gururunu yaşıyoruz. Yapılan bu hizmetin böyle bir kapalı mekanda yapılması önemli bir hizmettir. İnşallah vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunarak alışverişlerini rahatlıkla yapacaklardır. Herkese hayırlı olsun “ Dedi.

Dişli, “Diğer günlerde değerlendirilmeli”

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de bir konuşma yaparak “ Önemli bir hizmet için, 14 dönüm kapalı bir alan içerisinde, ileride daha da büyüyecek olan bir ekonomik faaliyet oluşturuluyor. Bu anlamda Başkanımız Ali İnci’yi tebrik ediyorum. Bu tür yan faaliyetlerle insanlar hem hafta sonunu değerlendirecek, hem de ufak da olsa bir ekonomik faaliyet gerçekleşmiş olacak. Bu güzel alan diğer boş günlerde de başka faaliyetlerle de değerlendirilebilir. Sadece Sakarya’dan değil, Türkiye’nin dört bir yanından sanatkarlar davet edilebilir.  Biz bu binanın değil, yeni bir ekonomik oluşumun açılışını yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun “ Dedi.

Aşure ve çay ikram edildi

Konuşmaların ardından protokol üyeleri araç pazarını gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler. Hendek Belediyesi, pazara gelenlere aşure ve çay ikram etti. Pazarda ilk satışı Hasan Akduman isimli vatandaş gerçekleştirdi. Akduman, 93 model şahin marka arabasını 4000 TL’ye sattı. Uzay çatı sistemiyle örülü ve 7 ayrı giriş çıkış kapısı mevcut Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Oto Pazarı’nda vatandaşlar kötü hava koşullarına maruz kalmadan araba pazarını gezebilecekler. Pazara gelen vatandaşlar Ticaret Merkezi’nde lokanta başta olmak üzere, mescit, çay salonu, kırtasiye ihtiyaçlarını da giderebilecekler.