Hendek Puna Ortaköy'de bulunan  İhsaniye Deresi’nde toplu balık ölümleri yaşandı. İddiaya göre derede görülen balık ölümlerinin sebebi, dere civarında bulunan bir besihanenin temizlenerek kirli suların dereye akıp asit yapması.

Toplu ölüm

Hendek Puna Ortaköy Muhtarı İsmet Topal ise meydana gelen olayla ilgili, “Köyümüzün içinden geçen Balıklı İhsaniye Deresi’nde bugüne kadar görülmeyen bir olay yaşandı. Mahalle sakinlerinden Osman Şahin, deredeki tüm balıkların öldüğünü haber verdi. Olay yerindeki incelememizin ardından durumu gerekli yerlere ilettim. Sadece Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri gelip rapor tutarak durumu Büyükşehir Belediyesi’ne bildireceklerini söyledi. Balık ölümlerinin araştırılmışını ve bu durumun bir daha yaşanmamasını istiyoruz” diye konuştu.

İnceleme

Hendek Belediyesi Zabıta ekiplerinin rapor tutmasının ardından bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tespitlerde bulular.

İnceleme yapan yetkililerce , balıkların ölümüne neden olduğu işletmeyle ilgili , cezai müeyidelerin uygulanacağı belirtildi.