Protokol üyeleri, Hendek halkına darbe gecesi gösterdikleri onurlu duruş nedeniyle teşekkür etti.
 
Milletçe beraber yaşadığımız o ihanet gecesini Rabbim birdaha yaşatmasın

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, açılış konuşması yaparak  “ Milletçe beraber yaşadığımız o ihanet gecesini Rabbim birdaha yaşatmasın inşallah. Bu kalabalıkla hergün burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Milletçe bu millete darbe yapılamayacağını tüm Dünya’ya birkez daha gösterdik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Sayın Cumhurbaşkanımız evlerimize dönmemizi söyleyene kadar meydanlardayız “ Dedi. 

Hendek halkı her zaman Demokrasiden yanadır

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü konuşmasında “ Hendek halkı her zaman Demokrasiden yanadır. Bu meydanlar böyle doldukça bir daha Demokrasiye darbe vurulmayacaktır. Meydanları doldurarak bizlere, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler ileride tarih kitaplarında yer alacaksınız. Hendek Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz “ Dedi.

Allah bu kara günleri birdaha göstermesin

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında “ Göstermiş olduğunuz bu kahraman tavırlardan dolayı tebrik ediyorum. 15 Temuz Demokrasi Bayramı olarak kutlanacaktır. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yediden yetmişe çoluk çocuk, kadın erkek herkes bu hain terörist saldırıya karşı kendini siper etmiş tankların tüfeklerin önüne atlamıştır. Allah bu kara günleri birdaha göstermesin “ Dedi.

Bu Milet darbe karargahından değil, Cumhurbaşkanı karargahından talimat alıyor

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Hendek halkına birliktelikten dolayı teşekkür ederek “ 15 Temmuzdan beri bu meydanlardasınız. Bu meydanları insanlıkla, sevginizle, merhametinizle, sadakatınızla, doldurdunuz. Bu meydanlarda Türkiye tarihinde olmayacak birşeyi hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz tarihi, tarihin derinliklerine bizim insanımızın güzel Hendeklilerin alnına yazılacak belkide en güzel şeref madalyasıdır. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu Milet darbe karargahından değil, Cumhurbaşkanı karargahından talimat alıyor. Bizler gazi olmaya da ölmeye de razıyız dedi bu millet. Bu memlekete kim bir çivi çakıyorsa, kim hizmet ediyorsa hangi siyasi partiden, hangi etnik yapıdan olursa olsun, hepsini şükranla anıyoruz. Biz sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti için çalışacağız. Omuzlarına apolet takılan insanlar insanlara mermiler atıyor, bombalar atıyor. Bu milletin parasıyla okudular. Bilmedikleri bir şey var, oda bu milletin ferasetidir. Bu birliktelikle bu millete bir şey olmaz inşallah “ Dedi.   

Yılmak yok, bu vatan hainlerine dersini verecektir

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bir konuşma yaparak “ Bu meydanları doldurarak Demokrasiye sahip çıkan Hendekliler sizleri tebrik ediyorum. Amerika’nın kucağında oturup bu memleketi yönetemezsin. Bu millet böyle ezer kafanı. 15 Temmuz başlattığımız bu direnişimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız evlerinize dönün diyene kadar devam edecektir. Bir gecede hainler tepemize binmeye kalktılar. Sizlerin, bu halkın direnişi ile vatan hainlerine ders verilmiştir. Yılmak yok, bu vatan hainlerine dersini verecektir. Özel harakatçı kardeşlerimiz PKK dan mücadeleden dönüşlerinde , gece yarışı üzerlerine bomba yağdırdılar. Madem bu kadar bomba atmasını biliyordunuz da neden bir PKK yöneticisini öldürmediniz. Herkes bilsin ki sadece darbe yapan değil bunlara sempati duyanlar da suçludur, vatan hainleridir. Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürüp selfi çekeceklermiş. İnsan değiller bunlar, bu meydanlarda onlara ders vermeye devam edeceğiz. Eşi benzeri olmayan bir düşmanla karşı karşıyayız. Tek güvencemiz sizlersiniz, buralarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz “ Dedi.

Milletimiz dik durdu bu zalimane saldırıyı adeta iman dolu göğsünde eritti

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de “ 27 Mayısı, 12 Mart’ı, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı gördüm, 27 Nisan’a tanık oldum. AK Parti hareketinin, hepinizin gurur duyduğu yolları, havalimanları ve tünellerinin yanında yaptığı bir şey var, bizde toplumsal bir özgüven uyandırdı. Milletimiz dik durdu bu zalimane saldırıyı adeta iman dolu göğsünde eritti. Bu zalimler başka birşeye teşebbüs ettiler. Bu topları, tüfekleri, tankları sizler etkisiz hale getirdiniz. Şerden hayır doğdu, biz başka bir Türkiye olduk. Asla böyle birşeye birdaha teşebbüs edemeyecekler. Halkımız genci, yaşlısı kadını sokaklarda ülkemiz için mücadele etti. Hendek de bu azmini, birlikteliğini muhafaza ettirdiği sürece inşallah birdaha çocuklarımız darbe kelimesini duymayacaklar “ Dedi.

Büyük ustanın başını yere eğdirmediniz, namertlerin eline bırakmadınız

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da “ Sizlerden Allah razı olsun. Büyük ustanın başını yere eğdirmediniz, namertlerin eline bırakmadınız ya, o namertler ele geçirmesin diye tankları püskürttünüz ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu milletin gücünü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gücünü unutmuşlar. Dokuzuncu akşam oldu, şevkle ve zevkle yapıyorsunuz. Ülkemiz o eski günlere dönmesin diye biz gerekirse hayatımızın sonuna kadar bu meydanlarda durmayı sürdürürüz diyen bir anlayışla geliyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz “ Dedi.  

“Tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan ve tek Devlet  “

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ O gün kızımın düğünü vardı. Benim için Vatan hizmeti, Milet hizmeti, Bayrak hizmeti ve Devlet hizmeti oldumu, ailemi düşünmeden vazifeye atılırım. O gece Hendek eski Müftümüz İzani hocadan İstanbul Köprüsünün işgal edildiği haberini aldım. Kayınçosu İstanbul köprüsünde şehit edildi. Valiliğin işgal edildiği haberini aldık. Hemen Karaman Mahalle Muhtarını aradık ve halkın toplanmasını istedik. Eşiyle birlikte geldi ve eşi vuruldu gazi oldu. Milli Mücadeledeki Kara Fatmalar bugün de var. Valiliğin önüne yaklaşınca hanımlar geri çekilmemi bayanlara ateş edemeyeceklerini söylediler, fakat üzerlerine ateş edildi yaralandılar. İkisi Hendekliydi. Ülkemiz hızla gelişiyor, Dış Güçler bize iyi niyetle bakmıyorlar. Oyunlarını bu millet bozdu. Hendeklilerin nasıl yiğit olduğunu ben çok iyi biliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın herkese söylediği gibi, tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan ve tek Devlet  bunu kimse değiştiremez. Bu Milet ülkesine ilelebet sahip çıkacaktır. 2014 Seçimleri sonrası balkon konuşmamda, bize sopayla vurana demirle, taşla vurana granitle vururuz “ demiştik. Onu bu hainler için söylemiştim. Hendek’te bunların dershanelerini, yurtlarını kapattık, bunlara burada yer yok “ Dedi.     

 
Böyle bir kahramanlığı Dünya görmedi

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da bir konuşma yaparak “ Türkiye ayakta, Hendek oturur mu, Hendek de ayakta, hepinize teşekkür ediyoruz. Hainlere meydanları bırakmak yok, evlere dönmek yok. Çok darbeler gördük, en acılarını gördük, nice ocaklar söndü, enflasyonun yoksulluğun altında ezildik, Devletten hizmet alamadık. . Ne zaman bu Milet, Devletinde, siyasetinde tek vücut oldu,  iradesini birleştirmiş, şahlanmış, arkasından darbe gelmiş, kumpas gelmiş, bu coğrafyada yaşayan millet buna müsaade etmemiştir. Bu millet artık dedi ki, tankla da topla da olsa imanımla yüreğimle karşınızdayım dedi. Böyle bir kahramanlığı Dünya görmedi. Milletimiz sağ olsun “ Dedi. 

Bu Milet 1960 yılındaki millet değil, bilinçlendi

Son olarak da AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün bir konuşma yaptı. Üstün konuşmasında “ Selam olsun “mevzu vatansa gerisi teferruat “ diyen Hendeklilere, Sakaryalılara. Yıllar sonra tarih bu günleri yazarken sizleri minnetle anacaktır. Torunlarınıza anlatacaksınız. O karanlık maziyi kapatan insanlarsınız. Artık darbeler devrini kapatmıştır. Bundan sonra darbeyi yapacak olan bir değil bin defa düşünecektir. Bu milletin mücadelesi karşısında kaçacak delik bulamadılar. Bu Milet 1960 yılındaki millet değil, bilinçlendi. Devleti, Milleti, adaleti, çocukları için tankların önüne yatıp, kurşunlara göğsünü siper etti. İktidarda Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan ver. Bunu hesap edemediler. Recep Tayyip Erdoğan bu yola çıkarken kefeniyle çıktı. Halkımız Milli İradeye sahip çıktı. Allah hepinizden razı olsun “ Dedi.


Program sonunda şehitlerimiz için dualar edildi.