Hendek kaymakamlığı ve köydes tarafından ayni ve nakdi yardımların vatandaş katkısıyla nelerin yapılabileceğinin en güzel göstergesi Hendek Güldibi köyünde gerçekleşiyor.

       Güldibi köyü Bent deresi üzerinde inşa edilen kaptajdaki su miktarı saniyede 3 m3 dolayında. Kaptaj da biriken suyu  hemen yanına ilave edilen üçlü dinlendirme kaptajıda inşaat halinde. İnşaat için Hendek kaymakamlığı ve köydes’den  600 Tl nakit para, 1100 kilo demir, 240 torba çimentonun yanı sıra kaptaj dan köye aktarılacak su için 1300 metre 110 luk su borusu, köy içersindeki hanelere dağıtılacak su için de  12.000 metrenin üzerinde su borusu verilmiş. Projeyi daha geniş tutan Güldibi muhtarlığı kendi imkanlarını da seferber ederek köylerinin yüz yıllık su ihtiyacını karşılamak adına yapılan kaptajda 3250 kilo demir ve 60 m3  C 30 beton kullanılmış.80 hanelik köyün su ihtiyacını karşılamak üzere Güldibi köyü muhtarı Kazım Taşkın’ın gündeme getirdiği kaptaj projesi bitmek üzere. Kaymakamlık ve köydes tarafından çimento-beton-demir gibi ana malzemelerin karşılandığı kaptaj yapımı köy muhtarlığı ve köy ihtiyar heyetince gerçekleştiriliyor.

Muhtar Taşkın, kaptaj ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “köyümüzde 80 hane yerleşik olarak ikamet etmekte bu sayı yaz aylarında 120 haneye kadar çıkmaktadır. Toplan nüfusumuz yaz aylarında 1000 kişiyi bulmakta diğer zamanlarda yerleşik nüfusumuz 600 kişi civarında. Bunun yanı sıra hemen yanımızda bulunan jandarma karakolu personeli de köyümüz suyunu kullanmaktadır. Bu nedenle köyümüz yaz aylarında susuzluk çekmekteydi. İnşallah yaptığımız bu kaptaj sonrası köyümüzde su sıkıntısı çekilmeyecek. İlçe kaymakamımıza ve il genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyoruz.” Dedi.


Son aşamaya gelinen çalışmaları yerinde görmek adına inşaat alanına gelen heyette Hendek kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Ak parti il genel meclisi üyesi Adem Öz, Hendek Ak parti ilçe başkanı Şenay Sakal, Hendek muhtarlar derneği başkanı Hüseyin Baylan ile birlikte bazı köy muhtarları da gelerek incelemelerde bulundular.


Güldibi kaptaj inşaatını gezen heyete Güldibinin yetiştirdiği bir değer olan Sakarya SESOB başkanı Hasan Alişan’da eşlik etti.


Devlet-vatandaş işbirliği


Çalışmaları yerinde takip eden kaymakam Ayhan; “ Güldibi köyü muhtarlığını ve köy ihtiyar heyetini bu çalışkanlıklarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Kaymakam Ayhan, . Her şeyi devletten beklememenin yanlışlığına dikkat çekerek; “ devletimiz elindeki tüm imkanları vatandaşı için seferber ediyor. Gelişen dünyada insanoğlunun istekleri asla bitmez.Ancak her şeyi devletten beklememeliyiz. Devlet vatandaş işbirliği daha çok hizmetin hızlı bir şekilde yapılmasına imkan veriyor. Bedenen çalışan muhtarımız ve ihtiyar heyetimiz bu işi başarıyla yapmakla güzel örnek oldular, tebrik ediyorum” dedi.


Köy muhtarlığınca gelen heyete ızgara ziyafeti verilmesinin ardından közde pişirilen çay ikramları ve köylerine mahsus yayık ayranı ikramlarında bulunuldu.


Yakıcı Temmuz sıcağı altında ormanlık alanda farklı bir atmosfer yaşanması gelen heyeti de memnun etti. Sıcak sohbet misafirlerin anılarıyla devam etti.