Türkiye’nin bölgedeki rolü ve önemi

“Yaşadığınız dünyaya şahitlik edeceksiniz”



Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Hendek Gençlik Merkezi’nde “Türkiye’nin Bölgedeki Rolü ve Önemi” konulu konferansta Hendekliler ve üniversite öğrencileri ile buluştu.

Mazlumdan yana, zalime karşı

Gazeteci yazar Dilipak,  konuşmasında, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı durulması gerektiğine vurgu yaparak Fatih Sultan Mehmet’in 19 yaşında tahta oturduğu dönemde 7 dil bildiğini hatırlattı ve "Eğer daha iyi bir dünyayı gerçekleştirecekseniz ona göre aklen, ahlaken, ruhen değişmeniz gerekiyor. Her toplum layık olduğu gibi daim olacak. Sizler kendi hakkınızda ki hükmü değiştiremedikçe, Allah sizin hakkınızda ki hükmünü değiştirmeyecek. Onun yardım eli sizin üzerinizde olduktan sonra sizi hiçbir güç yenemez" dedi.

Yaşadığınız dünyaya şahitlik edeceksiniz

Hiçbir Müslümanın dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip olmadığının altını çizen Dilipak, "İnternet üniversitesinden siyaset, tarih, felsefe, iktisat  bir akademik dal daha okuyacaksınız. Yoksa sizi kandırırlar, ne olup bittiğini anlayamazsınız, burnunuzun dibinde ki savaştan haberiniz olmaz. Dolar niye böyle yükseliyor, petrol niye böyle yerin dibine batıyor anlayamazsınız. Bilim adamı, meslek sahibi olmanızla ilgili değil bu. Yaşadığınız dünyaya şahitlik edeceksiniz, bizim inancımızda şahitlik şehitlikle eş anlamlıdır, aynı kökenden gelir, imani bir sorumluluktur. Yaşadığımız dünyada ne olup bittiğini anlamak zorundasınız" diye konuştu.

Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır

Abdurrahman Dilipak , sözlerine şöyle devam etti: "Hiç kimse dünyada olup biteni görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Bu dünyada yaptığınız ve yapmanız gerekirken yapmadığınız, söylediğiniz ve söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her şeyden hesaba çekileceksiniz. Bu dünyada yaptıklarınıza ve de yapmadıklarınızla ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyacaksınız ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyacaksınız. Kim ne yaparsa kendisi için yapar. Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Müslümanlar yeryüzünde hakkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacaktır."

Çanakkale Sergisi

Programın sonundan Gazeteci-Yazar Abdurraman Dilipak’a Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve KYK Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy tarafından hediye takdim edildi. Söyleşiye Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, KYK Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Hendekli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Programda KYK Sakarya İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale ile ilgili bir de sergi açıldı.