Sakarya Hendek ilçesinde Hendek belediyesi ve Kızılay Hendek şubesi tarafın dan organize edilen, düzenlenen yardım çadırında toplanan gıda yardımları nın değeri, Batı Karadeniz bölge afet müdürlüğü tarafın dan verilen bilgiye göre hendek de yürütülen yardım çadırında toplanan Somali ye gönderilen gıda yardımlarının toplam değerinin 160 bin tl olduğunu açıkladı.

Bilindiği üzere yapılan nakit yardımları nın toplam tutarı 240 bin tl nakit yardımı yapan hendek ilçesi gıda yardımlarıyla  400 bin tl Afrika nın Somali bölgesine yardım da bulunmuştu.
 
Bilin diği üzere ramazan bayramında da acık olan yardım çadırına çok çeşitli kesimler den ve farklı organizasyonlarla yardımların toplandığı hendek ilçesinde, kimi düzenlemiş olduğu gecenin gelirlerini yardım kampanyasına bağışladı, kimi otobüs ve minibüslerinin günlük gelirlerini Somali yardım kampanyası için bağışlarken, kimide erzak ve bedenen yardımların ulaştırılması konusunda yardım çadırında çalışmalar yürütülmüştü.

Hendek de yeni yardım kampanyası 

Yardım konusunda duyarlı olan ilçemizin önün de şu anda yürütülen diğer bir kampanya ve ilçemizin iftiharı olacak olan Rasim Paşa Camii yapım çalışmaları sürdürülmekte. 

Bu bağlamda her konuda yardımlarını esirgemeyen vatandaşların duyarlılığı burada da sürmekte olup, proje nin çeşitli safhaları nın gerçekleşmiş olduğu Rasım paşa camii projesi an ve an hızlı bir şekilde süründürülmesi için gerekli olan maddi ve manevi yardımların toplanması için Cami İnşaatı yanında kurulmuş olan dernek vasıtasıyla yardımda buluna bilirsiniz.