Ülke genelinde yaşanan darbe girişimine karşı tüm ülkemizde olduğu gibi Hendek halkı da tepkisini göstermek için sokaklara döküldü. Demokrasiye sahip çıkan binlerce Hendek halkı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ve Hendek Meydanı’nda sabaha kadar tekbirler getirip sloganlar atarak ülkesine ve demokrasiye sahip çıktı.

Halkımız tek yürek

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü halka seslenerek “ Demokrasimize tüm siyasi partilerimiz de destek veriyor. Halkımız tek yürek oldu. Sakarya Valimiz de görevinin başındadır, asılsız haberlere inanmayalım. Galeyana gelmeden bu süreci hep birlikte takip edeceğiz Dedi.

Sizler oldukça demokrasi de insan hakları da sonsuza kadar yaşayacaktır

Kaymakam İdris Akbıyık da bir konuşma yaparak “ Hendek’te hepimiz görevimizin başındayız. Sakaryamız da öyledir. Girişimde bulunanlar cezalandırılacaktır. Bizler sükûnet içerisinde görevlerimizi yapacağız. Sizler oldukça demokrasi de insan hakları da sonsuza kadar yaşayacaktır. Yediden yetmişe bir araya toplanarak Demokrasiye sahip çıkan Hendek halkına teşekkür ediyoruz. Bu millet ne savaşlar gördü, ne acılar yaşadı yine tek yürek olup ülkesine birlikteliğine sahip çıkacaktır “ Dedi.

Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da halkla birlikte sabaha kadar meydanda beklediler.



AK Parti İlçe Teşkilat binasından dev akrandan ülkemizde yaşanan darbe girişimi ile ilgili bilgileri an ve an takip eden Hendek halkı sabahın erken saatlerine kadar meydandan ayrılmadı.