Çok sayıda öğrenci ve  Hendek halkının katıldığı yürüyüş Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi önünde toplanan üniversite gençleri saat 15:05 sıralarında Hendek Muammer Sencer Caddesinden , Hendek Emniyet Müdürlüğü yönüne doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçtiler.
PKK yı lanetleyen sloganlar atan öğrenciler ve Hendek halkı Hendek Emniyet Müdürlüğü önünde  bir süre slogan atarak Hendek meydanına doğru harakete geçtiler. Yürüyüş esnasında atılan sloganlar ve açılan pankartlar şu şekildeydi “Apo’nun p..çleri yıldıramaz bizleri , Askere uzanan eller kırılsın , Polise uzanan eller kırılsın , Sakarya şehidine sahip çık , Müzakere değil mücadele istiyoruz , Ne mutlu Türküm diyene , Başımız sağ olsun” .
Hendek Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda yürüyüş esnasında geniş güvenlik  önlemleri alındı.
Hendek ilçe medyanında yer alan Cumhuriyet alanında sloganlar atan hendekli vatandaşlar ve öğrenciler şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu, İstiklal Marşı sonrasında  PKK terör örgütüne lanetler içeren sloganlar atan kalabalık arasında bir vatandaş Hendek meydanında 2şer el olmak üzere toplam 4 sefer kurusıkı tabanca ile ateş etmesi üzerine olay yerinde bulunan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 
Hendek Cumhuriyet alanında yapılan törenin ardından yürüyüşe ve sloganlara devam eden vatandaşlar ve öğrenciler Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı önüne giderek  şehitler adına saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.Ardından Hendek İlçe Jandarma Karakol komutanı Üsteğmen Ercan ÇETİN’e vermek üzere hazırladıkları Türk bayrağını verdiler. 
Türk Bayrağını öperek alan Üsteğmen Ercan ÇETİN, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.