Temizce’ye muhteşem karşılama

54. Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde deste büyük boy da birinci olarak Hendek’in gururu olan Metin Alpaslan Temizce, Hendek’te coşkuyla karşılandı.

Hendek Belediyesi adına güreşerek Antalyalı rakibini yenip şampiyon olan ve Küçük Orta Küçük Boya çıkan, Metin Alparslan  Temizce için Hendek Belediyesi önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şampiyon Temizce, Kırkpınar Başcazgırı Söğütlülü Erkan Kocasakal’ın coşkulu anonsu ile Muammer Sencer Caddesi’nden yürüyerek tören alanına geldi.  




Ata sporumuza sahip çıkıyoruz

Törende, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü bir konuşma yaparak, Hendek’in gururu olan şampiyonu tebrik etti. Başkan Püsküllü “ Şampiyonumuz Hendek’in gururu oldu. Bundan sonra kendisinden başpehlivanlığa kadar çıkıp şampiyonluklar getirmesini istiyoruz. Hendek Belediyesi olarak pehlivanlarımızın yayındayız. Ata sporumuza sahip çıkıyoruz ve maddi manevi sporcularımızın yanındayız. Hendek’imize hayırlı olsun. Sporcumuzu ve antrenörlerini tebrik ediyorum “ Dedi.

Hendek her alanda kervanın önünde

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci de bir konuşma yaparak, Hendek’in her alanda olduğu gibi sporun her dalında büyük başarılara imza attığını söyledi. İnci “ Bizim başkanlığımızda bir söz vermiştik Hendek Halkına, Türkiye’nin incileri, İstanbul, Ankara, Konya, Adapazarı ve Akyazı idi, biz bu kervanın en önünde olacağız demiştik, şimdi Hendek Belediyesi bu kervanın en önünde yer alıyor. Kırkpınar’a baktığımız zaman Hendekli her boyda güreşçiler var. Emek veren ve gayret eden Hendek’in adını orada duyuran güreşçilerimizi tebrik ediyorum. Ordulu Mustafa’yı Hendek yetiştirmiştir. Kırkpınar’da üç defa başpehlivan olarak aldığı altın kemeri Hendek Kültürevinde sergiliyoruz. İşte Hendek budur, Dünya, Avrupa şampiyonları çıkarmıştır ve çıkarmaya devam ediyor “ Diyerek, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’den, güreşçiler için kamp yeri istedi. İnci, önümüzdeki yıl kamp yerinin yapılacağı müjdesini de verdi.




Şampiyon Alpaslan Temizce, kendisine emek veren ve destekleyen herkese teşekkür etti. Temizce’yi okul müdürü de yalnız bırakmadı.  




Konuşmaların ardından, Kırkpınar’da deste büyük boy da şampiyon olan Metin Alpaslan Temizce’yi,  AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan altınla ödüllendirdi.