Sakarya ili hendek ilçesin de bayram boyunca uygulanmak üzere Hendek Trafik Ekipleri ve Hendek belediyesi tarafın dan düşünülen ve uygulamaya alınan kararla , bayram tatili boyunca , hendekli vatandaşların ulaşım konusunda problem yaşamamaları için HENDEK MEYDAN ve çevresin deki cadde ve sokaklarda araç park etmeyi yasakladırlar. 

Alınan kararlar ilçe sakinlerine Hendek belediyesi nin anons servisi ile duyrulurken. Araç Park yasağına uyvayan araçlara cezayi müyedilerin uygulanacağını, uzun süreli trafik maduriyetlerinde araçların parka çekile bileceği belirtildi. 

Bilindiği üzere hendek ilçesi nufus bakımından bayram ve tatillerde ziyaretçi akımına uğrayan bir ilçe olmakla beraber, İçersinde bulunduğumuz ramazan ayı , iftar saatlerinde kısa süreli trafik tıkanmalarının meydana geldiği işçemiz hendek de yapılan bu uygulamanın oldukça yerinde olduğunu belirtmekte yararvar 

Ayrıca Hendek Belediyesi tarafın dan hizmete sunulan Hendek belediyesi binasının karşısında yer alan Eski Hendek Cumnuriyet okulu nun alanı nın bayram tatili boyunca ücretsiz otopark olarak hizmete sunulmasıyla, ilçe merkezine gelen araçların park sıkıntısı aşılacağı düşünülmektedir.