Sakarya nın hendek ilçesin de elektrik sayaç yenileme işlemleri başladı. SEDAŞ yetkililerince yapılan değişimler takribi 5 ila 10 dk sürmekte, eski saatin sökülerek yeni saatin işlenmesiyle son bulmaktadır. Yapılan değişim sonrasında saat bedeli ilk faturanıza 36 Tl olarak yansındığını belirten yetkililer hendek ilçesinde 27 bin sayaç değişimi yapacaklarını belirttiler.



Abonelerin saat değişimi sonrası , elektrik saati nin sarfedilen elektirik miktarının okunmasında %15 oranında eski Saate nazaran bir sapma meydana geldiğini belirten yetkililer yeni saatlerde bu oran minimuze edilerek %3 oranında kaldığını bu nedenle abonelerin , harcadıkları kadar ödemeleri için kayıt dışı enerji sarfiyatının düşmesi hedeflendiğini belirtiler.

Sökülen eski sayaçların ne olacağını sorduğumuzda, 10 yılı aşan sayaçların değişimi söz konusu olduğunu , eksi sayacın ilk fatura sonrasında çöpe atıla bileceğini belirtiler. 


Saat Değişimini yapan Sadettin GÜNAY ve Ahmet GİDER gün de 20 ila 25 saat değiştire bildikleri, halkın bu konuda henüz bilinçlenmediğini 10 yılda bir yapılacak olan periyodik değişimlerle zaman içersin de bilinçleneceğini belirtiler.