Hendek’te kış aylarında  100, yaz aylarında ise 125 tonu bulduğu ifade edilen günlük toplanan çöp, presleme özelliğine sahip tır dorseleriyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi çöp depolama alanına taşınıyor. Büyükdere mevkiinde hayata geçirilen proje 1 milyon liraya mal oldu.

Çöpler bekletilmiyor

Başkan İrfan Püsküllü; “Katı Atık Aktarma Alanında uygulanacak yöntem sayesinde etrafa gerek koku, gerekse de sızıntı anlamında bir sorun yaşatmayacaktır. Toplanan çöpler aktarma tesisinde bekletilmeden TIR’larla alınarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama alanına götürülecek.” dedi. Başkan Püsküllü, yapılan hizmetin tüm kent halkının yaşam kalitesini artıracağına inandığını söyledi.

Bacalar çakıldı, gömlekleme yapılıyor

Hendek genelinde bir günde toplanan çöpleri Nuriye Çöplük Sahası’na ortalama 12 kamyon ile taşıyan Hendek Belediyesi, çöp aktarma istasyonu ile kamyonlarla toplanan çöpü tırlara yükleyip, günlük olarak 3 seferde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisine taşıyacak. Nuriye Çöplük sahasında bacalar çakılarak gömlekleme  ıslah edilerek yeşillendirilip halkımızın kullanımına açılacak.