Kilis'te 24 yaşındaki F. A. adlı PKK'lı terörist Suriye'den Türkiye'ye geçerek güvenlik güçlerine teslim oldu. F.A'nın ifadesinde 28 Mart 1994'te TEM Otoyolu'nun Sakarya Hendek gişeleri yakınında amcasının oğlu ile birlikte öldürülen babasının katilini bulmak amacıyla PKK'ya katıldığını, ancak örgütün yaptığı katliamları tasvip etmediği için kaçtığını söylediği öğrenildi. 
Kandil'den Suriye'ye geçen Diyarbakır Lice doğumlu F. A. (24), Kilis'in Çercili köyü sınırlarında Jandarma 156'yı arayarak teslim olmak istediğini bildirdi. Güvenlik güçlerinin yönlendirmesi üzerine Çercili Sınır Piyade Karakol Komutanlığı'na giderek teslim olan terörist, daha sonra Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. F.A'nın burada verdiği ifadesinde İstanbul Aksaray'da oto galericiliği yapan babası F. A. ile amcasının oğlu S. A.'nın 28 Mart 1994'te TEM Otoyolu'nun Sakarya Hendek gişeleri yakınında öldürüldüğünü anlattı.



Babasının katilini aradığını ve kendisine olayın PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğinin söylenmesi üzerine örgüte katıldığını savunan F. A.'nın, ifadesinde "Dicle Üniversitesi'nde okurken ideolojik olarak tasvip etmememe rağmen 2008'de Hakurk kampına katıldım. Burada siyasi eğitim alıp Kandil'e gittim. Burada da siyasi eğitim aldım. İnsan öldürülmesine karşıyım. Örgütün yaptıkları katliamları tasvip etmediğim için teslim oldum. Çok pişmanım" dediği öğrenildi. 
F.A., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.