Belediye girişinde toplanan Kemaliyeliler Ali İnci’yle görüşmekte ısrar etti. Kemaliyelileri Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Şen karşıladı.

Saat 14.00’da Hendek Belediyesi girişinde toplanan Kemaliye Mahallesi sakinleri Başkan İnci’nin kendileriyle görüşmek için söz verdiklerini ancak sözünde durmadığını söyleyerek tepki gösterdiler. Adapazarı’nda İl Meclisi toplantısına katıldığı söylenen İnci’nin yerine halkla Belediye Başkan yardımcısı Nihat Şen görüştü.

 

Kemaliyeliler Şen’e tepki göstererek Ali İnci’nin neden kendileriyle görüşmediklerini sordular ve evlerini yıktırmayacaklarını dile getirdiler. Kemaliyelier, “bizler Kemaliye Mahallesi sakinleri olarak evlerimizi ve yerlerimizi vermiyoruz. Bu işi Ali İnci başlattı, o bitirecek. Belediye Başkanı olmak için evlerimizden çıkmıyordu ama başkan olarak bizlere yapmadığı kalmıyor. Bize o zaman nasıl geldiyse şimdi de öyle gelecek.” ifadelerini kullandılar.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Şen vatandaşları sakinleştirmek için çaba sarf ettiyse de vatandaşlar sakinleşmedi. Israrla “Ali İnci buraya gelsin” diyen vatandaşlar bir ara “başkan istifa” sloganları da attı.

 

14.00’da belediye girişinde toplanan Kemaliyeliler 15.30’a kadar Nihat Şen ile görüşmelerine devam ettiler. Nihat Şen’in, Ali İnci’nin 20.00’da geleceğini söylemesi üzerine halk 20.00’a kadar bekleyeceğini söyledi ve belediye önünde beklemeye başladı. Ali İnci ile görüşmeye kararlı olan Kemaliyeliler, akşam 20.00’da gelmezse yarın sabah 09.00’dan itibaren belediye önünde oturup bekleyeceklerini dile getirdiler.

 

Bu arada mahalle sakinlerinin yanında olmak için belediyeye gelen MHP Hendek İlçe Başkanı Atilla Tezgel, MHP Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu ve CHP Hendek İlçe Başkanı Ayhan Bal “bugün 10 Kasım olduğu halde belediyenin önündeki bayrak neden yarıya inmedi diye sordular.”

 

Kemaliyelilerin belediye önündeki bekleyişi devam ediyor.