Hendek Belediyesi Pakistan’da iftar yemeği verdi, erzak paketi dağııttı.
Hendek Belediyesi, Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında geçen yılki sellerden etkilenen Pakistan’ın Multan Eyaleti’nde kurulan Hendek Mahallesi’nde 500 aileye 30 kilogramdan oluşan gıda maddesi dağıtarak, 1000 kişiye de iftar yemeği verdi.
Pakistan'da sel felaketinden hemen sonra Hendek’te yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kampanya da 11 tır yardım malzemesi, nakdi yardım ve 50 tane “Mevlana Evi” yaptıklarını belirterek bu yılda Multan Eyaleti’nde iftar yemeği verdiklerini ve gıda yardımı yaptıklarını ifade etti.
 "Vefalı Hendek halkı"

Başkan Ali İnci, Pakistanlıların Kurtuluş savaşı döneminde Türkiye’ye büyük destek verdiklerini verdiklerini belirterek Hendek halkının da aynı vefayla geçen yıl Pakistan’a büyük yardımlar yaparak yardım kampanyasında 55 ili geride bıraktığını söyledi. Başkan İnci,  geçen yıl toplanan yardımlarla Pakistan’ın Multan Eyaleti’nde 50 evden oluşan bir Hendek Mahallesi oluşturduklarını belirterek bu yıl Ramazan Ayında 500 aileye gıda paketi 1000 kişiye de iftar yemeği verdiklerini belirtti.

"Bağımız kopmadı"
İnci, sözlerine söyle devam etti: “ Pakistan ile bağımız geçen yıldan bu yana hiç kopmadı. Pakistan geçen yılki sel felaketinden sonra hala toparlanamadı. Araziler hala ekilemiyor, hayvanlar beslenemiyor, sular hala çamurlu akıyor. Mübarek Ramazan ayında Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıkta yoksulluk ve çaresizlik içinde bekleyen insanlara duyarsız kalmamız mümkün değildi. Yardım ulaştırmanın ve sıcak yemek yedirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, hayır sever Hendek halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

RAMAZANDA İLK SICAK YEMEK

Multan Eyaleti Mahmut Kot Köyü’nde yüzlerce kişiye erzakları herhangi bir izdihama neden olmadan yapılırken iftar yemeği de Pakistanlıların geleneksel yer sofrasında ikram edildi.  Toplu iftar verme imkanı bualmadıklarını belirten Mahmut Kot Köyü yetkilileri kendileri aynı sofrada buluşturan Hendek Halkına teşekkür ettiler.