Hendek Belediyesi Motor Bakım Atölyesi ve Kaynak bölümünde çalışan beş işçi Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldı. İşçiler belgelerini Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve Başkan Yardımcılarının elinden, Hendek Belediyesi Meclis Salonu’nda daire müdürlerinin olduğu toplantıda aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme ile başlangıçta 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda Hendek Belediyesi gerekli çalışmalarını yaparak bu zorunluluk kapsamında bulunan meslek grubu çalışanlarının bilgilerini güncellemiş,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapmış olduğu sınava giren işçiler belgeyi almaya hak kazanmışlardır.  

Hendek Belediyesi Motor Bakım Atölyesi ve Kaynak bölümünde çalışan, Hüseyin Şen, Ali Sevim, Hasan Zengin, Erdal Sarı ve Yasin Doğaç sınavdan başarı ile geçerek belgeyi almaya hak kazandılar.  

Başkan İrfan Püsküllü, Mesleki Yeterlilik Belgelerini alan işçileri tebrik etti.

Mesleki Yeterlilik Kurumunun vermiş olduğu belge, tüm Avrupa Birliği Ülkelerinde geçerli olup, sınavda başarılı olan adayların sınav ücretleri Devletimiz tarafından karşılanmakta ve SGK İşveren payı işsizlik fonu tarafından ödenmektedir. İlimiz ve ilçemizde bulunan işverenler internet adresinden ve 6111 sayılı Torba Kanunu incelenerek detaylı bilgi alabilir.