Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Atatürk Parkı’nda başlatılacak dönüşüm projesi ile ilgili gelinen son noktayı açıkladı. 20 bin metrekarelik alanda hayata geçirileceği daha önce açıklanan dönüşüm projesi için 27 Ocak 2017’de yapım ihalesine çıkılacağını belirten Başkan Toçoğlu, parkın içerisinde hâlihazırda yer almakta olan binaların kaldırılmaya devam ettiğini söyledi. Toçoğlu ayrıca hayata geçirilecek dönüşüm çalışması ile Hendekli vatandaşların değişen rekreasyon ihtiyaçlarına zamanın ruhuna uygun çözümler üretmiş olacaklarını kaydetti.


20 bin metrekarelik yaşam alanı

Projeyi ‘Hendek’in marka değerini arttıracak bir yatırım’ olarak niteleyen Başkan Toçoğlu, “20 bin metrekarelik alanda dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz şuanda alanda bulunan halihazırdaki yapıları kaldırma işlemlerini sürdürüyorlar. Burada göz dolduran bir peyzaj konsepti ve uygulama projesi yapacağız. Böylece Hendekli hemşerilerimizin değişen rekreasyon ihtiyaçlarına zamanın ruhuna uygun çözümler üretmiş olacağız” diye konuştu.



İçerisinde yok yok

Toçoğlu, “Yeni yaşam alanı için 27 Ocak Cuma günü yapım ihalesine çıkıyoruz. Yapım ihalesinin ardından ilk kazma vurulacak ve derhal çalışmalar başlatılacak. İçerisinde oturma alanları, nikah salonu, yürüyüş yolları, kafeterya ve sosyal alanlar, otopark, çocuk oyun alanı, süs havuzu, aydınlatma ve diğer tüm ayrıntıların yer alacağı örnek bir projeyi Hendek’e inşallah hediye edeceğiz. İlçemizde başlattığımız bu kentsel iyileştirme çalışması inanıyoruz ki tüm vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazanacak. Hendek’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.