Hendek ilçesi Aşağı Çalıca tarım ve kalkınma Kooperatifi 2 yıldır aktif olarak süt üretim konularında faaliyet göstermektedir. Çalışma sahası olarak Hendek Çamlıca beldesin de 10 köy ile sınırlı tutulmaktadır. Üyelerimiz sütlerini toplayıp uygun fiyatlar da yem teymin etmektedir. Elde edilen bu tutarlar ile  kurulmuş olan kooperatifimiz daha da güçleneceğini belir ten başkan,  Kooperatifin daha iyi hizmetler sunması ve piyasadaki kooperatif ciliğin kötü imajını sileceklerini belirti.

Geçmiş yıllarda kurulan kooperatiflerin gerek yönetim bakımından gerekse yapmış olduklar girişimlerin sonuç alamaması kooperatiflere olan güveni zedelediğini belirten başkan, Hendek Çamlıca Tarımsal kalkınma kooperatifi nin bu konuda çok titiz olduklarını Öncelikle kooperatif üyelerinin tüm haklarının en iyi şekilde korunup ve geliştirilmesi için gerekli tüm teknolojileri kullandıklarını belirtti. Bunun yanı sıra kooperatifin ilçemiz Hendek ilçesine örnek bir kooperatif olması , Sakarya ilinde de en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Hendek Aşağı Çalıca Tarımsal kalkınma Koop Başkanı Seyfi ARSLAN ve  diğer yöneticiler ile beraber  5. Köy  muhtarı ve köy sakinleri ile Adana Osmaniye den gelen 176 Adet Damızlık, Bostanlık Gebe düveler kooperatife üyesi olan 44. Adet çiftçiye 4 er adet olmak üzere dağıtma işlemleri Köy muhtarı ve Tarım il müdürlüğü personeli nezaretin de dağıtımları yapıldı. Projenin toplam tutarı 1.400 milyar olup proje dahilin de 250 m2 kooperatif işletme bina yapımı inşaatı devam etmektedir.

Ayrıca Proje içersinde bulunan 5 Tonluk süt soğutma tankı ve jeneratör gereçleri kooperatif tarafından alınmıştır. Adana Osmaniye den genel büyük baş sığırların tanesi 5.900 tl den satın alınmış olup 4 adet düve için üye başı 23.700 tl tutarına mal olmuştur.