Herhangi bir tebligat yok. 

Biz kendimizi genel izinde biliyorduk, bir anda şok olduk. Bizi sendikal faaliyetlerimizden dolayı işten çıkarttılar. Siz bizim anayasal hakkımızı elimizden alamazsınız. Bizim sesimiz asıl bundan sonra daha gür çıkacaktır İşyerinde bulunan şahsi eşyalarımızı almak için Jandarma eşliğinde giriş yaptık. Bu uygulama tamamen hukuk dışıdır. Bize hesap soracaklarını düşünüyorlar ama asıl hesabı biz soracağız” dedi. 


SMS ile çıkarttılar

İşçilerin Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olmaları ile başlayan süreç ve sonrasında iki sendika işçisinin 3 Haziran’da işten atılması üzerine, fabrika önünde sendikanın yaptığı basın açıklamasına katılmaları işten atılmaya gerekçe gösteriliyor. Kendilerine SMS ile fesih bilgilendirmesi gelen işçiler neye uğradığını şaşırdı. İşten atılan 30 işçi adına konuşan Özkan Kaplan, “Tarafımıza SMS yoluyla işten çıkarıldığımız bildirildi. 

Dava açacağız

İşçilerin Avukatı Levent Serbest, “30 arkadaşımız farklı nedenlerle işten çıkarıldı. Bir çoğun da sırf sendikaya tabi olması var. Bu işten çıkarımlarının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını görüyoruz. İşçilerin geri dönmeleri için her türlü hukuki mücadeleyi de başlatacağız. Ardında tazminat davalarını açacağız. Her türlü yasal hakkımızı kullanacağız” dedi. Hali hazırda genel bakım sürecinde olan fabrika, 27 Temmuz Pazartesi günü işbaşı yapacak.