Hendek Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Kaymakam Orhan Burhan, Garnizon Komutanı Deniz Kün, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı,  Emniyet Müdürü İsmail Baş, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Hendek Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Mustafa Baş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrakların çekilmesi ile devam etti. “Adınız sonsuza kadar yaşayacaktır” Törende, Asteğmen Hüseyin Cevahir günün önemine hitaben yaptığı konuşmasında, “Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilişinin 96. yıl dönümü, bugün vatan için elini kolunu bacağını, gözünü helal etmiş Mehmetçiklerimizi vefa günüdür. Bugün Türkiye’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti, ve KKTC’nin varoluş mücadelesinde, iç güvenlik harekâtında ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen asil mücadele gazilik ünvanı verilen gazilerimizi onurlandırma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; başta ulu önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıla anıyoruz. Gaziler gününüz kutlu olsun”dedi.
 
Türkiye Muharip Gaziler Hendek Şube Başkanı Ferhat Albayrakoğlu’da günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Albayrakoğlu şöyle konuştu: “19 Eylül Gaziler Günü vatanı için canını ortaya koyarak, savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. TBMM, Türk Milleti adına Sakarya Meydan Muharabesi’nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e bu zaferin anısına 19 Eylül 1921’de “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” ünvanını tevcih etmiştir. Şanlı tarihimizim zaferlerini ve kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmamalıyız. Gaziler gününde mutluluğumuzu paylaştığınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Hendekli Gaziler adına Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar gazilerimize sağlık ve mutluluk dilerim”