FETÖ / PDY terör örgütü üyesi ve yöneticisi Adil ÖKSÜZ isimli şahıs 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından 16 Temmuz 2016 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış ve 2016/2063 sayılı soruşturma kapsamında 18 Temmuz 2016 tarihinde Ankara’da çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır.


Müteakiben, şahıs hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme”, “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme”, “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme Suçunun Beraberinde Başka Suç İşleme”, ve “Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme” suçlarından Ankara Batı 1’inci Sulh Ceza Hâkimliğince 19 Temmuz 2016 tarihinde yakalama kararı çıkartılmıştır.


Şahsın yakalanabilmesi için istihbarat unsurlarına ilave olarak, sivil ve resmi personel farklı noktalarda görevlendirilmiştir. Hakkında yakalama kararı çıkartılmasından sonra, firari Adil ÖKSÜZ’ün saklanabileceği değerlendirilen yerlerde gerekli aramalar yapılmış, kaçabileceği güzergâhlarda tedbirler alınarak hareket kabiliyeti engellenmiştir.

Bu süreçte ağırlıklı olarak Akyazı bölgesinden olmak üzere (97) adet ihbar alınmış olup, bu ihbarlara İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş, İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince koordineli olarak (226) adet faaliyet planlanarak icra edilmiştir. İcra edilen bu faaliyetler esnasında (33) farklı adreste arama yapılmış, (15) yayla, (124) yayla evi ve ormanlık alan içinde barınmaya müsait alan kontrol edilerek aranmış, bu esnada (839) şahıs ile mülakat yapılmıştır

Dikkatli ve duyarlı vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar titizlikle değerlendirilerek, Milletimizin birliğine kastetmiş olan hainlere, hak ettikleri cezanın verilebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri koordineli olarak hassasiyetle çalışmalarına devam etmektedir.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.