Halit Evin’in sahibi olduğu ve içerisindeki Aquapark’ın da bulunduğu eski Tamsan Fabrikası’na ait araziye toplu konut projesi hazırlanıyor.


Evin Metro ve Evin Tur’un sahibi Halit Evin’e ait eski Tamsan Fabrikası arazisine bin konutluk proje hayata geçirilecek.
Edinilen bilgiye göre; Evin’in uzun süredir satmayı planladığı araziye Fİ yapı talip oldu. Adapazarı’nda başta özel üniversite olmak üzere bir dizi yatırım planlayan Fi Yapı, konut atağında Hendek’e yöneldi.
Fİ Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın görevlendirdiği bir ekip, geçtiğimiz günlerde Hendek’e gelerek araziyi gezdi. Halit Evin ile konut projesi üzerinde prensipte anlaşma sağlandığı, projenin detaylarıyla ilgili görüşmelerin süreceği öğrenildi.
Proje hayata geçirilirse, ilk etapta arazinin D 100 Karayolu’na bakan kısmında bulunan Aquapark yıkılacak.


İçersinde, sosyal tesisler yeşil alanlarında bulunacağı örnek bir site oluşturulacak. Arazinin ilçe merkezine ve TEM Otoyolu’na yakınlığı da cazibesini arttırıyor.
EVİN DOĞRULADI


Halit Evin, araziye daha önce de talip olanların çıktığını şuanda da bir firma ile görüştüklerini belirterek, “Bir inşaat firması, burada konut projesi yürütmek istiyor. Gelip araziyi incelediler. Henüz net bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.
Olayı doğrulayan Evin, inşaat firmasının Fi yapı olup olmadığı yönündeki sorulara ise, yorum getirmedi.