EMPATİ İSTASYONU AÇILDI

Durdurmuş, teşekkür etti

Öğrencilerin ve vatandaşların duyarlılıklarının arttırılması hedeflenen Empati İstasyonunun açılışına Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce, müdürler, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan görme engelli Yusuf Durdurmuş, görme engelli empati istasyonu oluşturulması teklifine olumlu yanıt veren Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye teşekkür ederek, tüm vatandaşları istasyonu gezmeye davet etti.

Engellilere hizmette bir yarış var

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce konuşmasında şöyle dedi: “ Engellilere hizmet açısından hem yerel yönetimlerin hem STK’ların yarışı başladı. Herkes bir farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Herkes engellerin olmadığı bir şehirde yaşamak ister. 2005 yılında çıkan Engelli Yasası toplumda engelli bireylere pek çok hak sağlamıştır. Özelikle son 10 yıldır çok ciddi çalışmalar yapıldı. Hepimizin bu şehre karşı bu ülkeye karşı sorumlulukları var. Bu şehirde yaşayan her kademe engelli haklarını gözetip, projelerinde uygulamaya çalışıyor. Her gün güzel bir projeye imza atılıyor. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz sürekli bir istişare içerisinde. Özellikle teknik elemanlar, parkların, bahçelerin, kaldırımların, sosyal donatıların engellilerinde kullanımına uygun hale getirilmesi noktasında istişare toplantısı yapıyoruz. Bu çalışmaların tüm toplum tarafından kabullenilmesi ve destek olunması gerekiyor. Engelsiz bir şehri hep birlikte inşa edeceğiz. Ben burada bu merkezin yapımını sağlayan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Engelsiz bir şehir inşa ediyoruz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’de “Proje ile ilgili alakalı bize gelindiğin de proje biraz daha büyüktü, 150 m2 civarındaydı. Ancak bizler elimizdeki imkanlar ölçüsünde küçükte olsa bu istasyonu hizmete sokarak farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bunun için özür diliyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte daha büyük  istasyonlar yaparak engelli kardeşlerimize daha yararlı olabiliriz. Hendek İlçesi engellilerine çok değer veren bir ilçe, daha önceki Belediye Başkanımız Sn Ali İnci bunu başlattı bizde devam ettiriyoruz. Bütün yapılan kalkınma, yapılan hizmetlerde kesinlikle birinci önceliğimiz engelli vatandaşlarımız. İskanlar verilirken binalarda engelli rampası yoksa, engelli vatandaşlarımıza uygun değilse biz iskan vermiyoruz. Hepimiz engelli adayıyız diyoruz ama ancak bunu sağlığımızı kaybedince anlayabiliyoruz. Ayağımız ağrıdığı zaman ayağımızın kıymetini biliyoruz, kolumuz ağrıdığı zaman kolumuzun kıymetini biliyoruz. Göz bizim en önemli uzuvlarımızdan. Ben empati merkezimizi daha önce gezdim, içeride çok zorlandığımı söyleyebilirim. Bu farkındalığı oluşturan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.

Farkındalık yaratılıyor

Empati İstasyonunun hayırlı olmasını dileyen Hendek Kaymakamı Orhan Burhan,” Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde yer alması için devletimiz çok sayıda tedbirler alıyor. Özellikle şehirlerin daha yaşanabilir,  engelli vatandaşlarımızca daha kullanılabilir bir hale getirilmesi  adına kaldırımlar olsun, kamu ve özel binalar olsun devletimiz gerekli ihtimamı gösteriyor. Bu konuda Hendek Belediyemizin konuya gösterdiği hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Empati istasyonumuzu gezdikten sonra engelli vatandaşlarımızın toplum içerisinde nasıl zorluklar yaşadıklarına bizzat şahit olacağız. Bu istasyonumuzun her vatandaşımız tarafından gezmesini sağladığımızda engellilerin yaşamlarını daha net algılayabilecekler ve farkındalık yaratacaklardır. Açılacak istasyonumuzun öncelikle engelli vatandaşlarımıza ve  istasyonu gezen sağlıklı vatandaşlarımızın duyarlılığı noktasında daha net bilgi sahibi olacaklarına inanıyorum.”diye konuştu.

Hendek bir adım önde

Açılış sonrasında bir konuşma 25. Dönem Milletvekili Ali İnci’de Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye böyle bir farkındalık oluşturduğu için teşekkür ederek “Hendek ilçemiz engellilere yönelik yapılan hizmetlerde her zaman bir adım öndedir.”dedi. Kurdela kesiminden sonra açılışa katılanlar engelli rehberler eşliğinde empati istasyonunu gezdiler. Empati istasyonu her gün saat 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.