Sıfır nokta

Büyükdere Mahallesi Muhtarı Adem Demir ile dün biraraya gelen mahalle sakinleri, “Hendek Belediyesi asfalt ocağı, taş kırma ve parke tesislerinin ardından buraya çöp dökme ve depolama tesisi yapılmak istenmesi bizleri rahatsız etti. Mahallemize sıfır noktasında olan bu tesislerden rahatsızız” dediler.

Pis koku yayacak

Tesisin çevreye pis koku yaymayacağının söylendiğini belirten mahalle sakinleri, “Orası yaymasa bile gelip geçen araçların kokusu ne olacak. Bugün olmasa yarında tesis koku yayacak. Sağlık sorunları yaşacağız. Biz tesisi istemiyoruz” dediler.

Şikayet mektubu

Mahallede oluşturulan şikayete yönelik imza kampanyası kapsamında toplanan imzalar muhtarlığında onayı ile Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na tesisin yapımının durması için gönderiliyor.

Mahalle Muhtarı Adem Demir, mahalle halkı ile birlikte yapımına başlanan tesisin yerleşim birimlerinden daha uzak bölgeye olması gerektiğini belirterek, “Biz tesisi istemiyoruz, Bugün itibariyle de gerekli yerle başvurmaya başladık. Mücadelemiz sürecek” dedi.