Hendek Gençlik Merkezi’nde verilen iftara, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İrfan Mektebi Dernek Başkanı Kadir Bilgiç, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Nedim Alkan, İşadamı Talha Sunman, öğrenciler ve aileleri katıldı. Başkan İnci ve Dernek Başkanı Kadir Bilgiç, masaları tek tek gezerek misafirleri selamladı. İftar öncesi minik öğrenciler Kur-ı Kerim ve ilahiler okudu.

Hendek halkına borçluyuz

Daha sonra dernek başkanı Kadir Bilgiç bir konuşma yaparak derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Bilgiç “ Bizler Hendek’te yaşıyoruz. Bu havayı teneffüs ediyoruz bu topraklarda su içtik. Bizleri bu insanlar okuttu, büyüttü. Hendek halkı bizleri bu günlere getirdi. Biz Hendek halkına borçluyuz. Borcumuzu da bir şekilde ödeme gayretindeyiz. Çocuklarıma güzel eğitim vererek onların aldıkları eğitimden memnun olmaları gayretindeyiz. Çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyorlar. Bu eğitimi 17 bayan öğretmen, 16 erkek öğretmen, yardımcı ekip olmak üzere 36 kişi ile birlikte bu işi yapıyoruz. Belediye Başkanımıza ve bizlere bazı konularda destek veren Meşale Grubuna teşekkür ediyoruz “ Dedi. Çocuklarımıza sahip çıkalım

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de bir konuşma yaparak “ Bu güzel programı görmek beni mutlu etti. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara sahip çıkmazsak farklı yollara sapabilirler. Televizyonlarda görüyoruz, duyuyoruz uyuşturucudan hayatını kaybeden gençlerimiz çocuklarımız var. Bizlerde belediye olarak elimizden geldiğince çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için destek veriyoruz. Tüm Kuran Kursuna giden çocuklarımıza yüzme havuzu, futbol sahaları, Selman Dede Mesire Alanı, Gençlik Merkezi gibi tesislerimizde imkan veriyoruz. Onlar hem eğleniyor hem öğreniyorlar. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Anne babaların olduğu kadar bizlerinde sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyim. Bunun gibi çalışan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek vermek görevimizdir. Kurs hocalarını, yöneticilerini, Meşale Grubunu ve aileleri tebrik ediyorum “ Diyerek çocuklara günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Program sonunda İrfan Mektebi Dernek Başkanı Kadir Bilgiç, Başkan İnci’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, çini tabak hediye etti.