Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Hendek Devlet Hastanesi “dişimi fırçalıyorum” kampanyası kapsamında çocuklara yönelik eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Yeni Yüzyıl İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerinden oluşan 85 çocuk, Hendek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde bir araya getirilerek diş sağlığını arttırmak amacıyla diş taraması ve flor uygulamasından geçirildi. Palyaçoyla eğlendirilen ve yüzleri boyanan çocuklar hareketli müziklerle dans ettiler. Diş hekimleri tarafından tek tek muayene edilen çocuklara, diş çürümelerine karşı flor uygulaması da yapıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr.Hasan Salih Sağlam’ın da katıldığı etkinlikte Sağlam, Florun, ağız ve diş sağılının korunmasında çok önemli olduğunu vurguladı. Florun, mine dokusunun olgunlaşmasında kristal yapının arasındaki boşlukları doldurduğunu belirten Sağlam, uygulamanın ardından beraberindeki Mali Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Hacı Ali Kahya, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Celalettin Akyol ve başhekim yardımcılarıyla birlikte çocuklara diş macunu ve fırçası dağıttı.

Hendek Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocukları da unutmayan Başhekimlik, Çocuk Servisi’nde yatan 25 çocuğa da diş fırçalama ve ağız sağlığını korumayla ilgili bilgi vererek çocuklara diş taraması yaptıktan sonra diş fırçası ve macunu dağıttı.

HUZUREVİ SAKİNLERİ DE UNUTULMADI

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından “Ben de fırçalıyorum” sloganıyla başlattılan kampanya kapsamında Sakarya  Kamu  Hastaneleri  Birliği Genel Sekreterliğine bağlı kurumların yanı sıra sosyal sorumluluk gereği çalışmalar da yapılıyor. Genel Sekreterlik Eğitim Birimi tarafından Hendek Huzurevi’ne de ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.“ Sağlık Ağızda Başlar” sloganıyla tüm şehirde başlatılan çalışmalarda Huzurevi sakinlerine diş macunu ve diş fırçası dağıtılarak ağız ve diş sağlığının korunma yöntemleri anlatıldı. Genel Sekreter Sağlam’ın da katıldığı etkinlikte Sağlam, huzurevi misafirlerine hitaben bir konuşma da yaptı. Sağlam, “bize düşen ne varsa, hizmetinizde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sizinle ilgili yapılacak her çalışma bizim görevimizdir, boynumuzun borcudur” dedi.