Turnuvaya 11 ülkeden 256 sporcu katılırken 12’si ferdi 4’ü takım olmak üzere toplamda 16 madalya dağıtıldı. Turnuvaya Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya; Sırbistan, Kosova, Hırvatistan, Karadağ, Romanya, Slovenya ve Türkiye Katıldı.

Büyük bayanlar 55 kiloda yarışan Tosun, ilk maç çıktığı Sırp rakibini 6-2 lik skorla devirmeyi başardı. Akabinde 5-1 yendiği Makedon rakibinin ardından yarı final turuna yükseldi. Yarı final maçında ise dövüş esnasında sakatlanarak yarışmaya veda eden Büşra Tosun, çıktığı röpresaj finalinde ise Türk rakibini 3-0 yenerek balkan üçüncüsü oldu.

ANTRENÖRLER MEMNUN

Yapılan turnuvadan ve sonuçtan memnun olduklarını dile getiren Hendek Belediyesi Karate Takımı Antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol “ Şampiyonada kalite maçlar oldu. Avrupa ve Dünya yıldızları burada yarıştı. En iyilerin yarıştığı müsabakada yer almak bizim için onurdur. Bu anlamda Önce Milli Takımımıza ve sporcumuz Büşra Tosun’a göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ederiz.’ Dedi.

BAŞKAN PÜSKÜLLÜDEN TEBRİK

Hendek Belediyesi Başkanı İrfan Püsküllü “ sporcularımız katıldıkları turnuvadan boş dönmüyor. Başta Antrenörler Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyolu’ u emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Sayısız başarılara ter dökerek gelen sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Hendek Belediyesi olarak elimizdeki tüm imkanları da kullanarak sporcularımıza daha iyi fırsatlar sunmaya devam edeceğiz. Sporcumuz Büşra Tosun’u göstermiş olduğu performansından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum ’ Dedi.