Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezinin birlikte düzenledikleri ‘Uyuşturucu İle Mücadele’ konulu seminer Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ve Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11 sınıflarda ki 138  öğrencinin  katılımıyla Rasim Paşa Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Seminere İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ve Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Elif Arslan konuşmacı olarak katıldı.

‘UYUŞTURUCU MADDELER ÖLDÜRÜR’

Uyuşturucu gibi maddelere bir kere başlandığında bir daha geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini dile getiren Dr. Arslan, madde bağımlısı olan gençlerin zaman kavramı olmadan insanın her hangi bir zaman diliminde öleceğini dile getirdi. Arslan ayrıca, madde bağımlısı olan kişilerde ciddi derecede hastalıkların meydana geleceğini söyledi.
Emniyet, uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak gece gündüz çalıştıklarını belirten Özdemir, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadıklarını dile getirdi. Uyuşturucu ile mücadele de herkesin taşın altına elini koymasını ısrarla belirten Özdemir, bu konuda herkesin vicdanen sorumlu olduğunun altını çizdi.
Seminer sonunda öğrenciler Doktor ablalarıyla ve polis abileriyle hatıra fotoğrafı çekildiler. Okul yetkilileri düzenlenen seminerden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Toplum Sağlığına teşekkür ettiler.