Bankalar Caddesi’nde de daha önce de yolu aydınlatan lambalar çalışmıyordu ve cadde gece karanlığa gömülüyordu. Cadde lambaları onarıldı ancak bu kez de trafik ışıkları çalışmıyor. Söz konusu kavşak; Hendek Devlet Hastanesi istikametindeki yol, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü güzergahındaki yol, Yenimahalle güzergahındaki yol ile Hendek Otoparkı’ndan aşağı inen yolların buluşma noktası. Kavşak; otoparktan çıkan araçların, minibüs duraklarından hareket eden araçların ve iş makinelerinin de sık kullandığı bir yol. Merkezi konumu nedeniyle de Hendek’in trafiği en yoğun noktası. Işıkların çalışmaması nedeniyle yayalar da kavşağı gelişigüzel bir şekilde kullanıyor. Hal böyle olunca araçlar ve yayalar geçiş hakkı kurallarına uymaksızın aynı anda yola çıkıyor. Bu durum da olası kazalara davetiye çıkarıyor.

 
Kavşakta herhangi bir trafik polisinin görevlindirilmemiş olması da dikkat çekici.

 
Yetkililerin bu durumdan haberdar olup olmadıkları meçhul. Ancak ölümlü bir kaza yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

 
Neredeyse her hafta birkaç ölümlü trafik kazasının yaşandığı Hendek’te bu durum ‘birilerinin ölmesini mi bekliyorlar’ sorusunu sorduruyor.