Bir süre önce kalın bağırsak ameliyatı geçiren efsane başkan yeniden rahatsızlanınca Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Seba, dün gece 21.00 saatlerinde hayatını kaybetti.

Solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle GATA’da tedavi altına alınan  Seba daha sonra kalın bağırsak kitlesi nedeniyle ameliyata alındı. Seba ameliyattan sonra bir süredir tedavi görüyordu ve dün gece Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Seba’nın vefatı başta Beşiktaş kulübü olmak üzere futbol camiasını yasa boğdu.

Süleyman Seba’nın naaşı 15 Ağustos Cuma günü Beşiktaş’taki Bezmialem Valide Sultan Camii’sinde öğleyin kılınacak namazın ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek. Cenaze namazından önce de saat 12.00’da Vodafone Arena’da efsane başkan için bir tören düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da birer başsağlığı mesajı yayımladılar.

Süleyman Seba Beşiktaş’a ömrünü adayan Beşiktaş aşığı bir isimdi.

Süleyman Seba kimdir?

Süleyman Seba 5 Nisan 1926'da Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Soğuksu Köyü’nde (Ciğerdağ) doğdu. İlkokulu Sakarya'da okuyan Seba daha sonra İstanbul'a gitti. Lise eğitimine, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde başladı.

Futbol hayatı da burada başladı Seba’nın. Kabataş Lisesi'nin futbol takımına girmesiyle, futbola yaşamına ilk adımı atmış oldu. Seba’yı burada Beşiktaş'lı yöneticiler keşfetti. 1943 yılında Beşiktaş genç takımına çağırıldı. Beşiktaş'ta kendini ispatlama fırsatı bulan Süleyman Seba, o yıl takımın şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Seba başarılarının karşılığı olarak Beşiktaş genç takımı kaptanlık pazubandının sahibi oldu.

Seba 1946’da A takımına yükseldi. Seba A takımınında da futboluyla göz doldurmuş, başarılarını devam ettirmişti. 1952’de ise Milli Takım’a alınan Seba futbol kariyerinde artık zirvedeydi.

1956’da Beşiktaş’a üye oldu, 63’te ise ilk kez yönetim kurulunda yer aldı. 84’den 2000’e kadar da kulübün başkanlık görevini yürüttü ve Beşiktaş’ın en zor dönemlerinde kulübü ayakta tutmayı başardı.

Başkanlık görevini 2000’de Serdar Bilgili’ye bırakan efsane başkan ölümüne kadar da Beşiktaş’ın onursal başkanı olarak anıldı.

Seba mütevazı yaşamı ve yaşamda sahip olduğu değerleriyle de dikkat çekti.