1727 mt ile bölgenin en yüksek noktası Dikmen Yaylası’nın kış sporları merkezi haline gelmesi için AK Parti Milletvekili Mustafa İsen’in girişimleri sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyet Dikmen’de incelemelerde bulundu.




Heyet 

AK Parti Milletvekili Prof. Dr.Mustafa İsen’in, kış sporları merkezi projesi için somut adımlar atıldı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Belediyesi Genel Koordinatörü M. Nedim Alkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Uzman Hasan Sağlam, Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sağlam, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları Zeynep Aslan, Ulaş Karayel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz,  HAKUT Başkanı Yakup Borazancı, UMKE Sakarya sorumlusu Çetin Akkoyun Dikmen Yaylası’nda inceleme yaptı.


Heyecan

Heyet, hazırlanacak raporun ardından bölgenin kış sporları ilan edilmesi için ilgili bakanlıkların kararını bekleyecek. Turizm bölgesi ilanının ardından Dikmen kayak, kızak, snowboard, takım ve motor sporlarının merkezi olacak. Ankara’dan heyetin gelmesi bölgede büyük heyecan yarattı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek’in yaylalarının kış turizmi ve yayla turizmi için çok ideal olduğunu belirterek, İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlere yakınlığının da büyük avantaj olduğuna dikkat çekti.