Hendek haber ekibiyle birlikte çay içerek izlenimlerini aktaran Kundmüller Hendek'in doğal güzelliklerine hayram kaldığını , Türk insanının misafirperverlğininse muhteşem olduğunu söyledi..

Hendek - 44 Yaşındaki Alman elektrik mühendisi Patrick Kundmüller iki ay önce bisikletiyle dünya turuna çıkmaya karar verdi. Alman gezgin Mayıs ayında başladığı bisikletle dünya turunda Avusturya,macaristan,Sırbistan,Romanya ve Bulgaristan ardından Türkiye'ye giriş yaptı ve İstanbul ardından Kocaeli ve Sakaryayı geçtikten sonra Hendek'te mola verdi. Hendek haberin D100 karayolu üzerinde Hendek ışıklarında karşıladığı Alman gezgin, yolculuğunun detaylarını ve izlenimlerini Hendek Haber'le paylaştı.

Hasan Öztürk'le sohbet eden Alman gezgin Türk insanının misafirperverlğine hayran kaldığını ifade etti. Sakarya'dan itibaren yol boyunca gördüğü doğal örtünün kendisini çok etkilediğini vurgulayan Patrick Kundmüller yolda araç sürücülerinden büyük saygı gördüğünü Tır şöförlerinin yol verdiğini ve bu misafirperver yaklaşımın kendisini çok etkilediğini ifade etti. Kendisini gören herkesin çaya yada yemeğe davet ettiğini belriten Kundmüller'' böylesi bir yaklaşımı hayal bile edmezdim. Burası müslüman bir ülke ben bir yabancı olmama rağmen herkes beni büyük bir sevgi ve misafirperverlikle karşıladı '' dedi,.

Gezdği bölgelerle ilgili notlar da aldığını belirten Kundmüller, Samsun üzerinden Gürcistan,Ermenistan,İran,Nepal ve Bangladeş'e pedal çevirmeye devam edecek. Alman gezgin bu gezisini 2 yıl içinde tamamlamayı planlıyor. Her gün ortalama 80 km yol alabildiğini belirten Alman gezgin, Türkiye'deki bisiklet tutkunlarınında kendisini yol boyunca yanlız bırakmadıklarını söylüyor...