Mükremin Aktaş’a coşkulu karşılama

"Ot minderlerle antrenmandan bugüne gelen başarı"

Spor deyince HENDEK

Bosna’da yapılan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü olan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Sporcusu Mükremin Aktaş için Hendek Kaymakamlığı önünde ödül töreni düzenlendi.
 
Törene Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Güreş İl Temsilcisi Secati Eker, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  Programın sunuculuğunu yapan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek Eylül’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda madalya sözü verdi.
 
Hendek her zaman önde

Sakarya Güreş İl Temsilcisi Secati Eker, Avrupa Üçüncüsü olan Mükremin Aktaş’ı tebrik ederek “ Hendek ilçemiz Sakarya’da, güreşlerde ve diğer branşlarda her zaman üstün başarılar elde etmektedir. Sporcumuzdan daha büyük dereceler bekliyoruz. Emeği geçen hocalarımızı ve herkesi tebrik ediyorum “ dedi.

Spor deyince HENDEK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel de konuşmasında “ Sporda en başarılı ilçelerimizden olan Hendek’te sporcumuzun bu büyük başarısını kutlamak için toplandık. Hendek ilçemiz geçmişten bugüne spor deyince ilk aklımıza gelen ilçelerimizden birisidir. Sadece güreşte değil, yüzmede, karatede, muaythai de ve diğer spor dallarında hep başarılara imza atmıştır. Sadece ülke ölçeğinde değil, uluslararası arenada da birçok başarılı sporcuyu bünyesinden çıkarmış olan Hendek, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda da başarılarını taçlandırarak kat kat artıracaktır. Bu başarıların kazanılması kolay değildir. Bu başarıların temellerini atan başta 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci’ye, Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü’ye, Kaymakamımıza, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcumuzu tebrik ediyorum “ dedi.

Hendek halkının haklı gururu

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, sporcuyu ve hocalarını tebrik ederek “ Bizler bu törenlere ve başarılara alışkınız. İnşallah yakın zamanda Dünya Şampiyonası yapılacak. Sporcumuzdan şampiyonluk bekliyoruz. Belediye olarak spora ve sporcuya olan desteğimiz devam edecek. Antrenörlerimizi tebrik ediyorum, vermiş olduğumuz desteklerle çok güzel başarılar elde ediyor ve Hendek halkına bu gururu yaşatıyorlar. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah sadece Mükremin değil diğer sporcularımız da büyük başarılara imza atacaklardır “dedi.

Ot minderlerle antrenmandan bugüne gelen başarı

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, bu başarıların ne ilk ne de son olacağını belirterek “ Bu başarılarda ailelerin de katkıları büyüktür. Hendek’te güreşin varoluşu 1983 yıllarında başladı. İstanbul Beşiktaş Kulübünden Hendek’e getirdiğimiz ot minderleriyle yaptığımız antremanlardan bugüne kadar geldiğimiz nokta bir film gibi.  Hendek’in spordaki başarıları bir tarihtir. Büyük zorluklar içerisinde şampiyonlar çıkardık. Çocuklarımızı sokaktaki yanlış yollardan kurtarmak için spor en iyi uğraşıdır. İlçemizde yüzme havuzu yaparak, gençlerimizi yüzme sporuna yönlendirdik. O yüzme havuzu, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının çıktığı bir yer olacaktır. Güreş Milli Takımı, Karate Milli Takımında birçok sporcumuz var. Karatede Olimpiyat Üçüncüsü olan sporcumuz bulunmaktadır. Biz gençlerimize ve çocuklarımıza güveniyoruz. İnşallah hem Türk Bayrağını dalgalandıran hem İstiklal Marşımızı söylettiren gençlerimizi yetiştirmek hepimizin görevidir “ diyerek, sporcuları tebrik etti.

Başarı kolay kazanılmıyor

Kaymakam Orhan Burhan da konuşmasında “ Sporda başarılar elde etmek kolay değildir. Sporun pek çok dallarından biri olan güreş ve karate gibi belirli spor dallarında ilçemiz çok iyi durumdadır. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında sıralamaya giren ülke durumundayız. Bunlar bizim için uzak hedeflerdi, çalıştıkça hedeflerimize ulaşıp mutlu oluyoruz.  Dünya’da medeniyet, çağdaşlık sıralamaları, bu tür spor dallarında kazanılan başarılarla ölçülüyor. Bu başarılarla, Ülkemizin adını tüm Dünya’ya duyuruyor, bayrağımızı dalgalandırıyor ve İstiklal Marşımızı milyonlarca insanın evlerinde izlediği televizyonlardan dinlettirme şansını buluyoruz. Çocuklarımızın başarısında emeği geçen,  vekilimizi, belediye başkanımızı, ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum “ dedi. Programın sonunda genç sporcuyu altınla ödüllendirdiler.