Aydın ve beraberindeki heyet grup toplantısı sonrasında sırasıyla Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün (İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ), Hasan Ali Çelik (Teşkilat Bşk. Yard.), Ali İhsan Yavuz (Seçim işleri Başkanı Yardımcısı) ile makam odalarında nezaket ziyareti gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulunuldu. İlçe başkanlığı adaylık sürecinin hayırlı olmasını, kardeşlik dostluk ve beraberlik içinde güzel bir kongre olmasını dile getiren milletvekilleri ile görüşmeden sonra Ali İhsan Yavuz'un eşliğinde meclisi giderek, meclis genel kurul salonunun da meclis çalışmalarını birlikte izlediler. Meclis’te Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop ile kısa bir  görüşme yaptı. Şentop;  parti ve Hendek için İlçe kongresinin  hayırlı olmasını temeni ederek Orhan Aydın'a başarılar diledi. Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı eski bakanımız Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile kısa bir görüşme yaptı.



Orhan Aydın konuya dair bir açıklama yaptı. Aydın yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Ak Parti teşkilatları coşkulu, heyecanlı ve daha güçlü bir şekilde  kongrelere start vermiştir. Hendek Ak Parti ilçe teşkilatımızın da 9 Kasım Pazar günü yapacağı 5. Olağan Kongre’de aday olduk. Büyüklerimize nezaket ziyaretleri yaparak vekillerimizin düşüncelerini aldık. Çok verimli ve gayet güzel bir gün oldu. Bizler koltuk sevdası peşinde olmadığımız gibi yıllarca Ak Parti’de görev yapmanın onuruyla çekirdekten yetişerek bu günlere geldik ve ilçe başkanlığına adaylığımızı koyduk. Hiçbir zaman ben olmayı benimsemeden hep biz olmak için uğraş verdik. Biz birlikte Türkiye olduk. Bizler hep birlikte daha güzel bir Hendek olmak için her zaman mücadelemizi sonuna kadar devam edecektir. Teşkilatımızda aday adaylarının olması gayet doğal ve olması gereken bir zenginliktir. Muhalefet partileri su anda Başkan adayı bulamazken, bizler adaylarımızla, arkadaşlarımızla, teşkilatımızla hep birlikte bu davaya ne kadar önem verdiğimizin ve hiçbir arkadaşımızın koltuk makam derdinde olmadığının bir göstergesidir. Kongremizde bir başkan delegelerimizin oylarıyla seçilecektir. Seçilen başkan ben veya bir başka arkadaşım olacaktır. Kim seçilirse seçilsin kazanan yine Hendek ve Ak Parti teşkilatımız olacaktır. Her zaman olduğu gibi yine seçilen başkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Desteklerini hiç bir zaman birbirinden ayrı tutmayan her bir başkan adaylarımıza  huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu görevi en layık bir şekilde yürüteceğimize kimsenin kuşkusu olmasın. Biz sadece başkan olacağız. Teşkilat olarak birlik beraberlik içinde çalışmalarımızdan alçak gönüllüğümüzden ve tevazumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz.


Bizler Hendek'te daha güzel daha müreffeh daha yaşanılabilir bir ilçe yapmak için gayretlerimizi göstererek  genel ve yerel idarecilerimizle daha güzel bir Hendek için çalışacağız.  Teşkilatımızın her kademesinde görev almanın onuru ve gurunu her zaman yaşayan biri olarak kongrede seçilirsem başkanlık görevini de yine onurla ve şerefle taşıyacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu görevi en iyi şekilde hep beraber yöneterek Hendek halkına hizmet etmek bizim için büyük onur olacaktır.

    

Ak Partimiz; Kurucu eski Genel Başkanımız, Başbakanımız ve şuan milletimizin oyları ile seçilen seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletiyle beraber belirlediği ilkeleri ruhuna katmış bir partidir. Şundan emin olunuz ki; biz nasıl malum çevrelerin her seçim öncesinde kurdukları hayalleri ve kapıldıkları hevesleri kursaklarında bıraktıysak, bu yeni döneme dair kapıldıkları anlamsız umutları da boşa çıkaracağız. İnşallah Çankaya’da seçilmiş Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve seçilmiş başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tablosuyla Türkiye’miz çok daha büyük hedeflere koşacak, Yeni Türkiye inşası hedefine ulaşacaktır.

    

Kongre sürecimizin ve 9 Kasım 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan 5. Olağan Kongremizin şimdiden partimize ve Hendekimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”