Aday öğretmenler 16 hafta sınıf içi gözlem, okul içi gözlem ve okul dışı gözlem, 2 hafta mesleki çalışma faaliyeti ve 8 hafta hizmet içi eğitim faaliyeti adı altında  adaylık eğitimini yapacaklar. Okul dışı faaliyet kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sabri DOĞAN´ın katılımıyla Bayraktepe Sosyal Tesislerinde aday öğretmenlerimizle kahvaltı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri DOĞAN, "Hepiniz Hendek’e hoş geldiniz. Sizlere bu eğitimleri veren rehberlik yapan öğretmenlerimizin hepsi deneyimli ve mesleğinde model olan öğretmenler olduğu için çok şanslısınız. Adaylık süreci sonunda göreve başladığınızda karşılaşacağınız bir takım sıkıntı ve problemleri almış olduğunuz bu eğitimler sonucunda rahatça aşabilecek, zorluklara göğüs gerebileceksiniz. Burada almış olduğunuz eğitimler sizi en iyi şekilde mesleğe hazırlamak için verilmektedir. Öğretmenlik ideal gerektiren, hedef gerektiren bakıldığı zaman zor bir meslektir. Sizler de bu amaçla bilgi ve birimlerinizi gelecek nesillere ve öğretmen arkadaşlarınıza aktaracaksınız. Ben sizlere ve eğitim camiamıza bu eğitimlerin hayırlı olmasını diliyor hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.



Aday öğretmenler daha sonra Selman Dede Mesire Alanını gezdiler. Aday Öğretmenler 16 haftalık program çerçevesinde perşembe günleri okul dışı faaliyet kapsamında şehir kimliğini tanıma, kurumsal işleyiş, yanıbaşımızdaki okul, tecrübeyle buluşma, gönüllülük ve girişimcilik çalışmaları, mesleki gelişim ve kariyer alanlarında faaliyetlerde bulunacaklar.