Ayayra etkinlikleri Sakarya ili Akyazı ilçesine bağlı Akbalık köyünde yapılacağı bildirildi. Abhazların yani Abazaların özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandıkları 30 Eylül 1993 zaferi sonrasında kutladıkları Ayayra kutlamalar denilmektedir. Bu yıl Akyazı nın Akbalık köyünde uzun organizasyon hazırlıkları ile kutlanacağı açıklandı.

Abhazlar da özgürlüğünü ve bağımsızlığının simgesi olan 30 Eylül Zafer Bayramı kutlamalarının bütününe Ayayra denilmekte. Bu anlamlı günü Türkiye de şölen havasında kutlayacak olan Abazalar 1 Eylül Cumartesi  günü Sakarya ili Akyazı ilçesine bağlı Akbalık köyünde abhaz ve Kafkas dernekleri nin organizasyon çalışmalarıyla bir araya geldiklerini belirtiler. Zafer bayramı kutlamaları sonrasında gerçekleşecek olan konser ve at yarışları konusunda kapsamlı program bilgilerine aşağıdan ulaşa bilirsiniz.

Hendek ilçesi ve çevre köylerin de abhaz kökenli vatandaşların yoğunlukta olması neticesine bu haberi yapma gereğinde bulunduk.

30 Eylül kutlamaları nın diğer bir ayağı Abhaz ya nın başkenti Sohum da gerçekleşirken oraya gidemeyen abhaz kökenli vatandaşların 1 Ekim’de  Akbalık Köyüne’ gelmelerini burada yaşanacak olan zafer coşkusuna çok sayıda abhaz ve Kafkas kökenli vatandaşın katılımı bekleniyor.

 Düzenlenecek olan Abhaz Zafer bayramı Akbalık programı aşağıdaki şekilde süreceği bildirildi. 

01 EKİM 2011 Cumartesi

14:00- Tüm iller den gelenlerin Akyazı Akbalık Köyü Şenlik Alanı'nda toplanması - Mahalli danslar

15:00 - At yarışları. 

Her kategoride ilk dört dereceye girenlere kupa ve para ödülleri verilmesi.

15:00 Köylü Atları Koşusu

15:30 Arap Atları Koşusu (B)

16:00 Arap Atları Koşusu (A)

16:30 İngiliz Atları koşusu (Küçük Sürat)

17:00 İngiliz Atları Koşusu (Büyük Sürat)

19:00 - Açılış.

19:15 - Diasporadan Abhazya savaşına katılmış gazilerimizin takdimi.

19:30- Dans ekiplerinin gösterileri. Konserler (Türkiye ve Abhazya'dan sanatçılar)

21:00 - Konser

23:00- Havai fişek gösterisi ve kapanış