30 Ağustos Zafer Bayramında Hendek’te Atatürk Anıtına çelenk koyularak, Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Zafer Bayramı törenine, Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık, Cumhuriyet Savcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başladı.

Törende Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Aydın  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
30 Ağustos “ Türk Silahlı Kuvvetleri Günü “ olarak armağan edilmiştir.

Üsteğmen Gökhan Aydın   “ Bugün Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bağrından çıktığı Yüce Türk Milleti ile bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 94’üncü yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş, yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak Devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak Yeni Türk Devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır.  30 Ağustos’ta kazanılan bu zafer, aynı zamanda Aziz Milletimizin çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk İnkılabına ışık tutan bir meşale olmuştur. 30 Ağustos, aynı zamanda ordumuza “ Türk Silahlı Kuvvetleri Günü “ olarak da armağan edilmiştir. Başta bu eşsiz Zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi Rahmet ve saygıyla, kahraman Gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum” Dedi.

Konuşmaların ardından, Sakarya Kuva-i Milliye Başkan Yardımcısı Nuri Çamur, Dumlupınar Şiirini okudu. Lise öğrencileri tarafından da şiirler okundu. Tören Kaymakamlık makamında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tebrikleri kabulü  ile sona erdi.