23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hendek’te coşku ile kutlandı. Törene Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlandı.Çelenk koyma töreninde ve Atatürk Stadı’nda ki gösterilerde Hendek Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Hendek Belediye Başkanlığı´na bir günlüğüne temsili olarak oturan İmam Hatip Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencisi Mehmet Emin Birinci emirler yağdırdı. Başkan İnci, ziyarete gelen öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Stadı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan , Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üst Teğ. Burak Çelik ve Belediye Başkanı Ali İnci tüm okulları ve halkı selamladı.

Törene, Kaymakam Mustafa Ayhan,Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üst Teğ. Burak Çelik ,Cumhuriyet Savcısı Vedat Temel ,Belediye Başkanı Ali İnci, Emniyet Müdürü İsmail Baş, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Kuvai Milliye Derneği, daire amirleri , öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan günün mana ve önemini anlatan konuşma yaptı. Doğan “ Bugün Milli iradenin temsilcisi olan TBMM ‘nin açılışının 94’üncü yılını büyük bir sevinçle, gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün aynı zamanda Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınımızın güvencesi olan siz çocuklara armağan ettiği bir gündür. Dünya çocukları ile kutlamakta olduğumuz bu bayram gönüllerimizdeki, sevgi, kardeşlik ve dostluk duyguları, barış ve huzur dolu Dünya’nın temelini oluşturacaktır “ Dedi.

Program okulların hazırladığı folklor ve dans gösterilerinin yanı sıra şiirlerin okunması ile devam etti.İlköğretim öğrencilerden oluşan Hendek Belediyesi Bando Takımı’nın gösterisi beğeniyle izlenirken büyük alkış aldı.

Programda resim, şiir, futbol, kompozisyon ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Program sonunda, Güreşte Türkiye Şampiyonu olan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Sporcusu Serhat Kırık ve Muay Thai Spor Kulübü sporcusu, Avrupa İkincisi olan İslam Serdar Bıçak’a, da İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli tarafından hediye takdim edildi.