Muhteşem Turnuva

Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda yapılan karate turnuvasına, İstanbul, Düzce, Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Yalova, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik ve Sakarya  olmak üzere toplam 13 ilden 1100 sporcu katılarak kıyasıya mücadele etti. 

Turnuvaya  İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ablası Sabahat Aslan,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Avrupa Dünya Karate Hakem Kurulu Üyesi Uğur Kobaş, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, sporcu aileleri ve vatandaşlar katıldılar.

Turnuva, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, turnuvaya katılanlara teşekkür ederek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif’ Ersoy’un söylediği gibi “ Sahipsiz Vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu Vatan batmayacaktır “ Bundan tam 17 yıl önce vatanı için beş polis arkadaşı ile birlikte şehadete yürüyen Şehit Ali Gaffar Okkan için düzenlenmiş olan turnuvaya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Aradan geçen 17 yıla rağmen anısı halen unutulmamış ve bu kadar kalabalıkla anılıyor olmak hiçbir insana nasip olmamıştır.  Ali Gaffar Okkan ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum “ Dedi.

Müsabakalarda  dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.