19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Hendek Stadyumu´nda coşku ile kutlandı. Tören, Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün tüm okul ve protokolü selamlaması ile başladı.

Türkiye Cumhuriyeti size emanettir



Hendek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feyzulllah Köstereli, günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı. Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümü yaklaşırken ülkenin demokratik standartlarının gelişmesi için Türk gençliğinin üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğini ifade eden Köstereli, "Türkiye Cumhuriyetinin istiklalinde gençlerin cephenin en ön saflarında verdiği kararlı ve cansiperane mücadelenin, istikbal mücadelemize de ışık tuttuğuna inanıyoruz. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, size emanettir. Bu değerli emaneti, yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen vazifemizdir. “dedi.


Yarışmalar yapıldı

Öğrencilerin okudukları şiirler ve günün önemini belirten konuşmaların ardından okulların düzenlediği oyunlar sergilendi. Tören sonunda 19 Mayıs Gençlik Bayramı nedeni ile ilgili çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Gençlik şöleninde bayrak yarışı, ip çekmece, top sektirme gibi yarışlar da yapılarak gençlerin keyifli bir gün geçirmesi sağlandı. Kaymakam Ayhan ve Başkan Püsküllü’de gençlerle birlikte top sektirdiler.