Geçtiğimiz hafta Sakarya’nın Hendek İlçesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Karate Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 11 ilden 33 spor kulübünden 785 sporcu katıldı. Katılan iller  Tekirdağ, Eskişehir, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Sakarya, Düzce, Kırklareli Balıkesir 

Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Garnizon Komutanı Umut Aşık, Gençlik hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Feyzullah Köstereli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ali Osman Baloğlu, Avrupa ve Dünya Karate Şampiyonu Haldun Alagaş anlamlı turnuvaya katılarak destek oldular. 119 sıklette yapılan turnuvada dereceye giren sporcuların madalyaları katılan protokol üyeleri, hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.


Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 25. Dönem milletvekili Ali İnci ve Kaymakam İdris Akbıyık yaptığı konuşmalarda Çanakkale şehitlerimiz adına yapılan turnuvanın ilçelerinde yapılmasından dolayı mutluklarını dile getirirken bu anlamlı günde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ile andıklarını söylediler.

HENDEK BELEDİYESİ KARATE TAKIMI SPORCULARINDAN BÜYÜK BAŞARI

33 spor kulübünden 785 sporcunun katıldığı turnuvaya Hendek Belediyesi Karate Takımı damgasını vurdu.
Antrenörler Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol önderliğinde Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcuları, 15 birincilik, 12 ikincilik, 12 üçüncülük olmak üzere toplamda 39 madalya alarak turnuvaya damgasını vurdu.

            ANTRENÖRLER SONUÇTAN ÇOK MEMNUN

Hendek Belediyesi Karate Takımı antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol, “Turnuvaya katılım oldukça yüksek ve kalite de bir o kadar iyiydi. Sporcularımız terinin son damlasına kadar mücadele ederek bizleri onurlandırdılar. Derece alamayan sporcularımız da var. Fakat daha iyi antrenmanlar yaparak en üst düzeye çıkmayı ve her zaman hedefte kalmayı planlıyoruz. Bu anlamda derece alan ya da alamayan tüm sporcuları sonuna kadar tebrik ediyoruz” Dediler.